Теми статей
Обрати теми

Додаток 1 (Д1): підказки за графами

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Відомості, які роботодавці-страхувальники зазначають у додатку 1 (Д1) Податкового розрахунку, цікаві як пенсійникам, так і податківцям. Д1 наповнює реєстр застрахованих осіб Держреєстру соцстрахування, який веде ПФУ. А ще його дані є підставою для заповнення основної частини Податкового розрахунку, яку використовує в роботі ДПСУ. Розглянемо особливості заповнення рядків та граф Д1.

Правила формування

Додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (Д1) до Податкового розрахунку призначений для формування платниками ЄСВ щодо кожної застрахованої особи відомостей про нараховану їй зарплату (дохід) та суми ЄСВ у розрізі місяців звітного кварталу.

Такі відомості формуються на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які нараховується ЄСВ. Це зазначено у п. 6 розд. ІІ Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4 (далі — Порядок № 4).

Тобто

в Д1 відображаємо зарплату (доходи), що були фактично нараховані особі у відповідному місяці та входять до бази нарахування ЄСВ

Якщо дохід не був нарахований, то він до Д1 не потрапить. Навіть якщо був виплачений авансом.

Доходи зазначаємо персоналізовано.

На одну застраховану особу в Д1 може бути сформовано декілька рядків, якщо в звітному місяці відображаємо:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі