Теми статей
Обрати теми

Договір оренди нерухомості закінчився: чи подавати ф. № 20-ОПП?

Хмелевський Ігор, податковий експерт
Саме по собі це запитання уявляється доволі простим. Але це тільки до тієї миті, коли почнеш перебирати можливі ситуації. Бо саме тоді вилазить стільки додаткових умов, які слід урахувати, що ризикуєш потонути в них. Розкладемо для зручності наших читачів усе по поличках, щоб кожен із них одразу знайшов те, що підходить саме для нього.

Орендні відносини не поновлюються

Маємо на увазі ситуацію, коли договір оренди нерухомості, строк дії якого сплив, не продовжується і не переукладається. Тобто орендар не має наміру в подальшому користуватися об’єктом оренди, тож повертає його орендодавцеві.

Якщо сторони(а) подавали(а) ф. № 20-ОПП. За загальним правилом, як орендодавець, так і орендар при передачі/отриманні нерухомого майна в оренду зобов’язані проінформувати податкову за основним місцем свого обліку протягом 10 робочих днів з дати укладання договору оренди (п. 8.4 Порядку № 1588*).

* Порядок обліку платників податків та зборів, затверджений наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588.

Щоб виконати цю вимогу:

орендодавець мав подати ф. № 20-ОПП з ознакою 3 «Зміна відомостей про об’єкт оподаткування» у графі 2 «Код ознаки надання інформації», а в графі 9 «Стан об’єкта оподаткування» зазначити «9 — здається в оренду»;

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі