№4

Податки & бухоблік, січень, 2024/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Облікова політика підприємства — 2024: визначаємо, переглядаємо, змінюємо Що потрібно зазначити в наказі про облікову політику? Коли мають вноситися зміни до облікової політики і переглядатися облікові оцінки? Як впливає на податковий облік зміна облікової політики? Чи позначилося на обліковій політиці останнє вдосконалення НП(С)БО 32 «Інвестиційна нерухомість»? Відповіді на всі ці запитання — перед вами.
  • Податкова реформа: плани уряду до 2030 року 27 грудня 2023 року Уряд затвердив Національну стратегію доходів на 2024 — 2030 роки. Що вона передбачає і що змінює для суб’єктів господарювання, обговоримо в статті.
  • Індексація-2024: що говорять Мінсоцполітики та Держпраці? Про те, що у 2024 році знову доведеться індексувати зарплату найманих працівників, ви могли прочитати в статті «Індексація-2024: вона повернеться» // «Податки & бухоблік», 2023, № 103. І ось знову хочемо підняти цю тему. Чому? По-перше, градус напруги щодо необхідності проведення індексації та визначення так званого базового місяця не спадає. По-друге, маємо нові роз’яснення від Мінекономіки та Держпраці з індексаційних питань. Тож саме час ще раз все обговорити й розставити крапки над «і».
  • Відпустка при народженні дитини: маємо зміни Відпустка при народженні дитини є соціальною відпусткою. Чи оплачувана вона? Кому та за яких умов надається? Відповіді на озвучені запитання надамо в цій статті. Тож, колеги, приєднуйтесь до розмови. Тим більше що до положень, які регулюють надання відпустки при народженні дитини, внесено зміни.
  • Складаємо штатний розпис Штатний розпис — це внутрішній документ підприємства, який активно використовується в роботі різними фахівцями — і кадровиками, і бухгалтерами, і економістами тощо. Водночас для більшості працівників підприємства він є таємницею за сімома печатками. А ще інформація, яка в ньому міститься, зазвичай, дуже цікавить інспекторів праці. Отже, герой нашої сьогоднішньої розмови — штатний розпис.
  • Як малодохіднику розпочати створювати резерв сумнівних боргів? Мікропідприємство — малодохідний платник податку на прибуток раніше не створювало резерв сумнівних боргів. Тепер через погіршення динаміки погашення заборгованостей контрагентами бажаємо його нараховувати. Як почати нарахування резерву сумнівних боргів?
  • Інвестиційна нерухомість: як визнавати і обліковувати після останніх змін З 3 січня 2024 року набрав чинності наказ Мінфіну від 07.11.2023 № 624 (з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 27.11.2023 № 659), яким, зокрема, окремі положення НП(С)БО 32 «Інвестиційна нерухомість» увідповіднено до вимог однойменного МСБО 40. Що саме змінилося, зараз розповімо.
  • Договір оренди нерухомості закінчився: чи подавати ф. № 20-ОПП? Саме по собі це запитання уявляється доволі простим. Але це тільки до тієї миті, коли почнеш перебирати можливі ситуації. Бо саме тоді вилазить стільки додаткових умов, які слід урахувати, що ризикуєш потонути в них. Розкладемо для зручності наших читачів усе по поличках, щоб кожен із них одразу знайшов те, що підходить саме для нього.
  • ЄСВ для працівників-сумісників резидентів Дія Сіті: думка змінилася За матеріалами підкатегорії 201.04.01 Бази знань*
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі