Теми статей
Обрати теми

ПРРО для вантажних перевезень: як зареєструвати

Хмелевський Ігор, податковий експерт
ТОВ займається вантажними перевезеннями по Україні. Часто замовники хочуть розраховуватися готівкою з водієм у кінцевій точці маршруту. Чи може ТОВ зареєструвати ПРРО та приймати оплату готівкою за надані послуги перевезень?

Як бачимо, сумнівів щодо необхідності належним чином фіскалізувати готівкові кошти, прийняті в оплату за послуги перевезення, у підприємства немає. І це добре. Залишається лише з’ясувати, чи можна з цією метою застосовувати саме ПРРО і якщо можна, то як його зареєструвати.

ПРРО-обмеження. На сьогодні використовувати ПРРО заборонено лише при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним (п. 1 ст. 3 Закону про РРО). Представники будь-якої іншої галузі, де мають місце готівкові розрахунки, на власний розсуд обирають, який касовий апарат вони будуть застосовувати: класичний чи програмний. Очевидно, для підприємства, що прийматиме готівку в заздалегідь не визначених місцях, найкращим вибором буде саме ПРРО.

Реєстрація ПРРО. Особливості реєстрації ПРРО в контролюючому органі регламентує розд. ІІ Порядку № 317*.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі