Теми статей
Обрати теми

Готуємось декларувати доходи

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Ви зобов’язані чи за власним бажанням прийняли рішення подавати декларацію про майновий стан та доходи. Які документи, окрім декларації, знадобляться? Що там зі строками? Які є способи подання декларації та куди її взагалі подавати? А ще чого чекати, якщо зобов’язаний, але не хочеш/не можеш подати? Говоримо про це саме зараз.

Строки подання та розрахунку

Строки подання. Звичайні фізособи

податкову декларацію про майновий стан та доходи за 2023 рік подають не пізніше 30 квітня 2024 року. Якщо декларація подається добровільно для декларування податкової знижки — строк подання по 31 грудня 2024 року

Увага! Якщо ви декларуєте іноземні доходи, хочете зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, проте не маєте відповідних підтвердних документів (див. статтю «Декларуємо іноземні доходи фізособи» // «Податки & бухоблік», 2024, № 25), то вам необхідно подати до своєї податкової заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня 2024 року (див. п.п. 170.11.2 ПКУ).

Добре, як бути, якщо фізособа зобов’язана подати декларацію, оскільки отримала доходи, що підлягають декларуванню, й бажає також задекларувати податкову знижку? В такій ситуації пріоритет за загальним строком подання декларації. Тобто наявність права на податкову знижку у особи, яка зобов’язана подати податкову декларацію, не призводить до зміни загального строку її подання.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі