Теми статей
Обрати теми

Завідувач дитсадка + вихователь: чи допустимо це

КЛИМЕНКО АНТОНІНА
Дошкільний навчальний заклад працює за 10,5-годинним режимом роботи. У ньому функціонує 7 груп (цілодобових груп немає). Чи може завідувач дитсадка (робочий день — 8 годин) пра­цювати ще й вихователем у цьому ж закладі? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)

Керівні працівники дитячих дошкільних закладів можуть виконувати роботу вихователів у цій же установі в обсязі не більше 18 годин на тиждень (п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, далі — Інструкція № 102).

Виконувати цю виховательську роботу в обсязі 18 годин на тиждень завідувач дошкільного навчального закладу може як упродовж основного робочого часу, так і поза його межами, виходячи з режиму роботи закладу.

Отже, завідувач дитсадка може працювати вихователем у рамках свого робочого дня або ж після відпрацювання 8 годин як керівника цього закладу.

У п. 91 Інструкції № 102 також сказано, що за цю норму годин роботи вихователем оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією). Нагадаємо, що тарифікаційні списки затверджуються керівником органу управління освітою за погодженням з профкомом первинної профспілкової організації (п. 4 Інструкції № 102).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі