Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Як переселенцям із зони проведення АТО отримати послуги від соцстраху

Відповідь на це запитання вже лунає у постанові КМУ від 01.10.2014 р. № 531. Її дія розповсюджується на осіб, які перебувають (перебували)
у трудових відносинах
з підприємствами, установами, організаціями чи фізичними особами або були добровільно застраховані та переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО.

Такі застраховані особи мають право на отримання матеріального забезпечення (якщо страховий випадок настав до моменту переміщення застрахованої особи) та соціальних послуг, передбачених законами України від 18.01.2001 р. № 2240-III та від 23.09.99 р. № 1105-XIV, від робочих органів виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань за фактичним місцем проживання (перебування).

При цьому матеріальне забезпечення та соціальні послуги надають за умови подання документів, що підтверджують право застрахованих осіб на їх отримання, а у разі відсутності таких документів — на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Якщо інформація про таке право застрахованої особи відсутня і в Державному реєстрі, матеріальне забезпечення виплачують у мінімальному розмірі, установленому правліннями вищезгаданих фондів.

Зауважимо, що правління таких фондів повинні розробити власні нормативно-правові акти для виконання цієї постанови.

Постанова набрала чинності 18.10.2014 р.

 

Уряд розширив періоди роботи, що зараховують до стажу держслужби

КМУ постановою від 22.10.2014 р. № 562 вніс­ доповнення до п. 3 Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Уряду від 03.05.94 р. № 283.

Так, до стажу державної служби зараховують час проходження військовослужбовцями військової служби, протягом якого особа брала участь в АТО в особливий період. Такий час включають до стажу держслужби у трикратному розмірі. Виходить, що один місяць перебування у таких умовах дорівнює трьом для визначення стажу держслужби.

Постанова № 562 набрала чинності 29.10.2014 р.

 

Обмеження з розміру заробітної плати керівних кадрів: маємо винятки

Заходи з економії державних коштів* уже коригувалися не раз. Постановою Уряду від 30.10.2014 р. № 578 внесена ще одна порція уточнень до п. 13 цих Заходів. Нагадаємо, що у вказаному пункті йдеться про обмеження розміру місячної заробітної плати (грошового забезпечення) керівних працівників органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади та органами місцевого самоврядування підприємств, установ та організацій. З розміром такого обмеження ознайомтеся в «ОП», 2014, № 10, с. 3.

* Маються на увазі Заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, наведені у додатку до постанови КМУ
від 01.03.2014 р. № 65.

Але за уточненнями таке обмеження не стосується військовослужбовців, осіб начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (керівних працівників льотного, льотно-підйомного, інженерно-технічного складу авіації Національної гвардії і Державної прикордонної служби), які беруть участь в АТО, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення цих об’єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою, за відповідний місяць, починаючи з 01.05.2014 р.

Постанова № 578 набрала чинності 05.11.2014 р.

 

МОН скасувало кваліфікаційні характеристики педпрацівників

Кваліфікаційні характеристики професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів, наведені у додатку до наказу МОН від 01.06.2013 р. № 665, скасовано. Таке рішення Міністерство виклало у наказі від 17.10.2014 р. № 1183.

Зауважимо, що зараз триває обговорення Концепції розвитку освіти України на період 2015 — 2025 років, якою передбачено реформування системи освіти. Концепція розміщена на офіційному сайті МОН (www.mon.gov.ua).

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі