Теми статей
Обрати теми

Чи можна ветпрацівнику-держслужбовцю працювати за сумісництвом

Литвин Алла, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері
Ветеринарні працівники, які є державними службовцями, перебувають у відпустці без збереження заробітної плати. Чи мають вони право у цей період працювати в іншому ветеринарному закладі за сумісництвом?

Державним службовцям заборонено займатися іншою оплачуваною діяльністю (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики зі спорту), у тому числі на умовах сумісництва. Про це йдеться у ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 р. № 3206-VI.

При цьому медичну практику слід розуміти як вид діяльності у сфері охорони здоров’я. Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» від 19.11.92 р. № 2801-XII не містить згадувань про ветеринарну медицину. Більш того, основи з її надання регламентує інший нормативно-правовий документ — Закон України «Про ветеринарну медицину» від 25.06.92 р. № 2498-XII. Виходить, що ветеринарну медицину (практику) не розглядають як частину медичної практики. А тому для держслужбовця не діє дозвіл на виконання ним ветеринарної практики як іншої оплачуваної діяльності.

Важливо! Ветпрацівник-держслужбовець не має права займатися ветеринарною практикою в іншому закладі, у тому числі на умовах сумісництва.

Але у такому випадку пам’ятайте про п. 66 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 16.01.2014 р. № 719-VII*. У ньому сказано, що на умовах сумісництва та суміщення під час відпустки без збереження заробітної плати можуть працювати: працівники центральних органів виконавчої влади, які здійснюють контроль та нагляд у відповідних галузях і сферах, та центральних органів виконавчої влади, виконання функцій яких можуть здійснювати відповідні міністерства.

* Дізнайтеся більше про зміни до Закону про держбюджет зі статті «Тропа держбюджетних новинок: крокуємо разом» // «ОП», 2014, № 15, с. 4. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі