Теми статей
Обрати теми

Чи може сільський стоматолог розраховувати на надбавку за безперервну роботу

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Раніше лікарі-стоматологи та зубні лікарі працювали в амбулаторіях та дільничних лікарнях сільської місцевості й отримували надбавку за тривалість безперервної праці. Але після реформування первинної медичної допомоги лікарів-стоматологів та зубних лікарів переведено до штату поліклінічних підрозділів центральної районної лікарні із залишенням їх місць роботи в сільській місцевості. При цьому виплату надбавки за тривалість безперервної роботи припинено. Чи правомірно це?

Так, правомірно.

Надбавка за тривалість безперервної роботи виплачується медичним працівникам за переліком закладів та посад, наведеним у п.п. 4.1.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519. Цим підпунктом передбачені дільничні лікарні, амбулаторії, у тому числі лінійні на залізничному транспорті та ті, що увійшли до складу центрів первинної медико-санітарної допомоги (далі — ЦПМСД) або до центральних районних, районних та міських лікарень, що розташовані в сільській місцевості, а також самостійні амбулаторії сімейної медицини. Як бачимо, стоматологічні поліклініки та кабінети центральної районної лікарні (далі — ЦРЛ) цим переліком не передбачені.

У результаті проведеного реформування первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії та дільничні лікарні увійшли до складу ЦПМСД, штати яких затверджено наказом МОЗ «Про затвердження примірних штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги» від 23.02.2012 р. № 129*. За цим наказом посади лікарів-стоматологів та зубних лікарів у штаті зазначених центрів не передбачені, оскільки вони не ввійшли до переліку посад лікарів, які надають первинну медичну допомогу.

* Нагадаємо, що з 01.01.2015 р. запрацюють нові штатні нормативи для ЦПМСД, затверджені наказом МОЗ від 21.08.2014 р. № 585.Про це ми інформували в «ОП», 2014, № 17, с. 3. — Прим. ред.

Але з метою забезпечення надання стоматологічної допомоги мешканцям сільської місцевості лікарі-стоматологи та зубні лікарі були зараховані до стоматологічних поліклінік та кабінетів ЦРЛ із залишенням їх місць роботи у сільській місцевості. Для цього ЦРЛ орендує приміщення в амбулаторіях, що увійшли до складу ЦПМСД.

Зробимо висновок: лікарі-стоматологи та зубні лікарі, які раніше працювали в сільських амбулаторіях та дільничних лікарнях і отримували надбавку за тривалість безперервної роботи, після реформування та зарахування у штат стоматологічних поліклінік або кабінетів у складі ЦРЛ, втратили право на надбавку за тривалість безперервної роботи.

Теги надбавка
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі