Теми статей
Обрати теми

Коли клас ділять на групи для вивчення української мови

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
У нашій школі наповнюваність класів здебільшого становить 30 учнів. Чи можна здійснити поділ класів на групи при вивченні української мови, якщо наша школа з українською мовою навчання?

Поділ класів на групи при вивченні окремих предметів здійснюється відповідно до наказу МОН «Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 20.02.2002 р. № 128.

Пунктом 2 додатка 2 до зазначеного наказу передбачено, що при вивченні української мови як предмета у загальноосвітніх навчальних закладах (крім закладів з навчанням молдовською, румунською та угорською мовами) поділ класів на групи здійснюється за наявності у класі більше 27 учнів.

У загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням молдовською, румунською та угорською мовами при вивченні української мови як предмета поділ класів на групи здійснюється: у міській місцевості — при кількості 23 і більше учнів у класі, а у сільській місцевості — 16 і більше учнів.

Висновок: Поділ класів на групи при вивченні української мови як предмета в школах з українською мовою навчання провадиться в усіх класах загальноосвітніх навчальних закладів за наявності у класі 28 і більше учнів незалежно від місця розташування навчального закладу, включаючи початкову школу з 1 класу, де складовою предмета «Українська мова» є й читання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі