№7

Оплата праці, квітень, 2015/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Пенсії працюючим пенсіонерам: де бувальщина, а де домисли Новина про зменшення розміру пенсії, належної працюючому пенсіонеру, без перебільшень підірвала інформ­простір. І як не говорити про це, адже буквально в кожній бюджетній установі працюють пенсіонери. Але чи всі вісті про пенсійне обмеження достовірні? Давайте дивитися на нормативку і будувати виключно обґрунтовані висновки!
  • Щодо скасування зони посиленого радіоекологічного контролю та виплати допомоги по вагітності та пологах жінкам-чорнобильцям 4 категорії Лист від 28.01.2015 р. № 2.4-15-171
  • Середня зарплата мобілізованих: вивчаємо подробиці компенсаційного Порядку Ми вже інформували вас про появу довгоочікуваного Порядку компенсації середньої зарплати працівників, призваних на військову службу у зв’язку з мобілізацією*. Як тепер «жити» з цим Порядком? Як отримати компенсацію з бюджету? Чи оподатковувати середній заробіток, нарахований мобілізованим «солдатам установи»? На ці та інші запитання згідно з Порядком № 105 ви знайдете відповіді у нашій статті.
  • Зарплатний бар’єр: тепер не для всіх бюджетників З 01.04.2015 р. не діє норма щодо обмеження розміру зарплати згідно із Законом України від 28.12.2014 р. № 76-VIII. Чи потрібно у зв’язку з цим із зазначеної дати застосовувати зар­платний бар’єр у розмірі 15 мінзарплат?
  • Подаємо оновлену форму № 1ДФ Усе тече, все змінюється… Ось і Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ знову змінився. Люди, як правило, без ентузіазму зустрічають нововведення, особливо коли вони змінюють звичний устрій життя. Але цього оновленого звіту багато хто чекав. Які нововведення він приніс, а що залишив без змін? Відповіді на ці запитання дізнаєтеся з сьогоднішньої статті.
  • Коли неуважність у заповненні форми № 1ДФ призводить до штрафів Працівника прийнято на роботу в жовтні 2014 року. Його жовтневу зарплату і ПДФО, утриманий із неї, помилково включили до Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за 3 квартал 2014 року. За цей же квартал подаватиметься уточнюючий розрахунок. Податковий розрахунок за 4 квартал 2014 року складено правильно. Чи загрожують штрафи за таку неправильно складену звітність?
  • ЄСВ з «мінімалки»: тонкощі розрахунку
  • Перехідні декретні та ЄСВ з «мінімалки» Нові правила нарахування єдиного внеску виходячи з мінімальної зарплати, у тому числі і для декретних, буквально приголомшили бухгалтерів. Запитання йдуть нескінченним потоком: як застосовувати нові правила для перехідних декретних; чи потрібно донараховувати ЄСВ на суми декретних, що припадають на 2014 рік? Відповіді готові, і ви знайдете їх у цій консультації.
  • Індексуємо заробітну плату за квітень 2015 року На сьогоднішній день для всіх суб’єктів господарювання діють єдині правила проведення індексації доходів. Їх установлено Законом про індексацію та Порядком № 1078.
  • Ситуація з каверзою: у період хвороби дитині виповнилося 14 років Як оплатити працівнику лікарняний по догляду за хворою дитиною, якщо в період хвороби дитині виповнилося 14 років?
  • Працівники району АТО були відсутні на роботі: вивчаємо «відпускні» наслідки Установа розташована в районі АТО. Чи потрібно при розрахунку відпускних виключати з розрахункового періоду час, протягом якого працівники: — були відсутні з поважних причин; — перебували у відпустці без збереження заробітної плати на підставі п. 18 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки?
  • Коли клас ділять на групи для вивчення української мови У нашій школі наповнюваність класів здебільшого становить 30 учнів. Чи можна здійснити поділ класів на групи при вивченні української мови, якщо наша школа з українською мовою навчання?
  • Педагогічний та науковий стаж: який ураховувати для надбавки за вислугу років Науково-педагогічний працівник має досвід роботи наукового працівника. Чи зараховується період роботи на нау­кових посадах до педстажу для виплати надбавки за вислугу років? Чи зараховується час роботи на посадах науково-педагогічних працівників до наукового стажу для виплати надбавки за вислугу років науковим працівникам?
  • Працівники екстреної меддопомоги змінюють посади: що з «безперервною» надбавкою У центрі екстреної медичної допомоги: — лікар (безперервний стаж роботи — понад 7 років) перейшов на посаду завідувача відділення, а потім з посади завідувача відділення на посаду головного лікаря; — старший фельдшер (безперервний стаж роботи — 4 роки) перейшов на посаду головного фельдшера; — водій автотранспортного засобу пункту невідкладної медичної допомоги (безперервний стаж роботи — 7 років) переходить до бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги. Чи зберігається за вказаними працівниками право на надбавку за тривалість безперервної роботи при переході?
  • Медсестра стала фельдшером: вивчаємо перехідні моменти Медична сестра (має диплом «бакалавра» за спеціальністю «Сестринська справа») отримала дозвіл МОЗ обіймати посаду фельд­шера екстреної медичної допомоги. За якою номенклатурою спеціальностей молодших спеціалістів з медичною освітою їй треба атестуватися? Чи може ця працівниця обіймати посаду головного (старшого) фельдшера?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі