Теми статей
Обрати теми

Педагогічний та науковий стаж: який ураховувати для надбавки за вислугу років

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Науково-педагогічний працівник має досвід роботи наукового працівника. Чи зараховується період роботи на нау­кових посадах до педстажу для виплати надбавки за вислугу років? Чи зараховується час роботи на посадах науково-педагогічних працівників до наукового стажу для виплати надбавки за вислугу років науковим працівникам?

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджено постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78. Згідно з п. 2 цього Порядку до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років як педагогічним, так і науково-педагогічним працівникам зараховується час роботи на посадах науково-педагогічних і педагогічних працівників, перелік посад яких затверджений постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, а також деякі інші види діяльності.

Зверніть увагу! Зарахування до такого стажу періодів роботи на посадах наукових працівників, які часто передують роботі на посадах науково-педагогічних працівників або ж протікають у періоди між цією роботою, зазначеним Порядком про виплату надбавок за вислугу років не передбачено.

У той же час відповідно до Порядку виплати надбавки за стаж наукової роботи, затвердженого постановою КМУ від 14.04.2004 р. № 494, до стажу наукової роботи, що дає право на встановлення надбавки за стаж наукової роботи, науковим працівникам зараховується час роботи, зазначений у ст. 223 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 13.12.91 р. № 1977-XII, а саме час роботи на посадах науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі