Теми статей
Обрати теми

Працівники екстреної меддопомоги змінюють посади: що з «безперервною» надбавкою

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
У центрі екстреної медичної допомоги:
— лікар (безперервний стаж роботи — понад 7 років) перейшов на посаду завідувача відділення, а потім з посади завідувача відділення на посаду головного лікаря;
— старший фельдшер (безперервний стаж роботи — 4 роки) перейшов на посаду головного фельдшера;
— водій автотранспортного засобу пункту невідкладної медичної допомоги (безперервний стаж роботи — 7 років) переходить до бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги.
Чи зберігається за вказаними працівниками право на надбавку за тривалість безперервної роботи при переході?

Порядок установлення надбавок за тривалість безперервної роботи визначений у п. 4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308). Зазначена надбавка нараховується працівникам (у тому числі і водіям) виїзних бригад станцій (відділень) швидкої медичної допомоги залежно від стажу роботи у таких розмірах: при стажі роботи від 3 до 5 років — 20 %, від 5 до 7 років — 40 %, понад 7 років — 60 % посадового окладу.

Керівник центру екстреної медичної допомоги, його заступники та керівники структурних підрозділів центрів екстреної медичної допомоги, головні (старші) фельдшери права на цю надбавку не мають.

Проте за працівниками з числа лікарів виїзних бригад станцій (відділень, підстанцій), які перейшли на посади головного лікаря, його заступників, а також керівників відділень екстреної медичної допомоги, зберігається надбавка в розмірах, що відповідають стажу безперервної роботи у виїзних бригадах (п.п. 12 п.п. 4.1.1 Умов № 308).

Важливо! Якщо лікаря виїзної бригади переведено на посаду завідувача відділення екстреної медичної допомоги, а потім на посаду головного лікаря центру екстреної медичної допомоги, йому зберігається на цих посадах виплата надбавки за тривалість безперервної роботи.

Аналогічна ситуація із фахівцями з базовою та неповною вищою медичною освітою, які перейшли на посади головного (старшого) фельдшера.

Тепер розглянемо ситуацію із переходу водія автотранспортного засобу пункту невідкладної медичної допомоги на цю ж посаду до бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги. Для початку відзначимо, що надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується, зокрема, водіям як пунктів невідкладної медичної допомоги у розмірі до 30 % посадового окладу, так і виїзних бригад екстреної медичної допомоги у розмірі до 60 % посадового окладу залежно від стажу роботи у цих підрозділах (пп. 4 та 6 п.п. 4.1.1 Умов № 308).

До стажу роботи, що дає право на отримання надбавки за тривалість безперервної роботи, взаємно зараховується час роботи в закладах і на посадах, перелічених у п.п. 4.1.1 Умов № 308 (п.п. 1 п.п. 4.1.3 цих Умов). Саме зазначеним підпунктом передбачені посади водіїв як пунктів (відділень) невідкладної медичної допомоги, так і виїзних бригад екстреної медичної допомоги.

Важливо! Стаж роботи водія (7 років) у пункті невідкладної медичної допомоги зараховується до стажу, що дає право на надбавку за тривалість безперервної роботи, у виїзній бригаді екстреної медичної допомоги, де її розмір становитиме 60 % тарифної ставки.

Зверніть увагу! Період роботи зараховується до стажу, який дає право на надбавку за тривалість безперервної роботи лише за умови, що працівника зараховано в заклади та на посади, передбачені п.п. 4.1.1 Умов № 308, і при цьому він:

— звільнився за власним бажанням без поважних причин та зарахований на відповідну роботу не пізніше трьох тижнів;

— звільнився за власним бажанням з поважних причин та зарахований на відповідну роботу не пізніше одного місяця;

— протягом місяця після припинення тимчасової інвалідності або хвороби, які зумовили звільнення, приступив до виконання відповідної роботи.

Така вимога висунута п.п. 4 п.п. 4.1.3 Умов № 308.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі