Теми статей
Обрати теми

Медсестра стала фельдшером: вивчаємо перехідні моменти

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Медична сестра (має диплом «бакалавра» за спеціальністю «Сестринська справа») отримала дозвіл МОЗ обіймати посаду фельд­шера екстреної медичної допомоги. За якою номенклатурою спеціальностей молодших спеціалістів з медичною освітою їй треба атестуватися? Чи може ця працівниця обіймати посаду головного (старшого) фельдшера?

У разі надання медичній сестрі дозволу МОЗ обіймати посаду фельдшера, зазначена працівниця має атестуватися за спеціальністю «Лікувальна справа (невідкладні стани)» відповідно до наказу МОЗ «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23.11.2007 р. № 742.

За наявності кваліфікаційної категорії та стажу роботи у виїзній бригаді екстреної медичної допомоги таку працівницю може бути призначено також на посаду головного (старшого) фельдшера.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі