Теми статей
Обрати теми

Достроковий вихід з декрету: вникаємо в кадрові та оплатні тонкощі

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці (t.gul@id.factor.ua)
Приводом для написання цієї статті стало запитання від нашої читачки такого змісту. На підставі листка непрацездатності працівниці надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 08.12.2014 р. по 12.04.2015 р. (126 календарних днів). Допомогу по вагітності та пологах було нараховано та виплачено їй у грудні 2014 року в розмірі 13230 грн. за всі дні такої відпустки. Чи може співробітниця вийти з «декретної» відпустки раніше на три тижні — 23 березня 2015 року? Які документи необхідно оформити? Чи нараховувати їй зарплату за відпрацьовані дні, які збігаються з декретною відпусткою? Як бути з допомогою по вагітності та пологах за недовикористані дні такої відпустки? Ситуація нетривіальна. Тому мало хто з роботодавців знає, як діяти в цьому випадку. Розглянемо її від А до Я.

Класичний варіант — це коли жінка перебуває в законній відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами по день її закінчення, зафіксований у листку непрацездатності. Потім на її бажання їй надається відпустка для догляду за дитиною до трьох років. Але подеколи життєві обставини руйнують звичні стандарти, і ситуація складається таким чином, що повертатися до роботи доводиться ще до закінчення декретної відпустки. Усе, що нестандартне, викликає низку запитань. Щоб допомогти бухгалтерам, які зіткнулися з такими обставинами, розкладемо все по поличках.

Перше запитання, яке може виникнути у роботодавця: чи можна допускати до роботи жінку, яка перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами? Давайте розбиратися.

Достроковий вихід з декрету: чи можливо?

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, або в простонародді — «декретна» відпустка, є державною гарантією. І якщо дні допологової відпустки призначено для профілактики ускладнень вагітності та майбутніх пологів, для виключення перенапруження і стресів на роботі, для підготовки до пологів тощо, то післяпологові дні декретної відпустки сприяють відновленню здоров’я жінки після пологів. Тому законодавством прямо не передбачено можливості дострокового виходу з відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Таке право законодавчо закріплене тільки для дострокового виходу з відпустки для догляду за дитиною до 3 років (ст. 179 КЗпП). Для відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами таку можливість у Кодексі не закріплено. Однак трудове законодавство не містить заборони на вихід на роботу з відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами до її закінчення.

Таким чином, перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами — це право працівниці, а не обов’язок.

Важливо! Жінка має право як піти у відпустку пізніше за дату її початку, так і вийти раніше дати її закінчення, зазначених у листку непрацездатності.

Слід урахувати, що «декретну» відпустку надають жінці на підставі листка непрацездатності, в якому зазначені дата початку та дата закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами. За весь період відпустки виплачують допомогу по вагітності та пологах за рахунок ФСС*, що компенсує втрату зарплати за період такої відпустки. Якщо працівниця перерве декретну відпустку і вийде на роботу раніше строку її закінчення, то вона отримуватиме зарплату. Оскільки одночасна виплата допомоги та зарплати не допускається, то до роботодавця можуть бути пред’явлені претензії від ФСС. Тому необхідним аспектом дострокового виходу з відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами буде не тільки бажання працівниці, а й згода роботодавця, який при ухваленні рішення має враховувати вищевикладені особливості.

* З 1 січня 2015 року Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань об’єднали в один — ФСС.

Які документи вимагатимуться, щоб оформити достроковий вихід на роботу?

Оформляємо достроковий вихід з декрету

Які документи подає працівниця? Жінка, яка прийняла рішення вийти на роботу раніше строку, зазначеного в лікарняному листку, має висловити своє бажання письмово. Причому в заяві про достроковий вихід на роботу необхідно зазначити точну дату, з якої працівниця хоче стати до роботи (див. зразок на рис. 1).

img 1

Рис. 1. Зразок заяви про достроковий вихід на роботу з відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами

Як ми зазначили вище, не допускається одночасна виплата зарплати і допомоги (про це ми ще пригадаємо в наступному розділі). Тому бажано, щоб працівниця написала заяву до комісії із соціального страхування про припинення виплати допомоги по вагітності та пологах у зв’язку з достроковим виходом на роботу (див. рис. 2).

img 2

Рис. 2. Зразок заяви про припинення виплати допомоги по вагітності та пологах

Що оформляє роботодавець? На підставі заяви жінки про переривання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами керівник організації видає наказ про достроковий вихід з відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (див. рис. 3 на с. 24).

img 3

Рис. 3. Зразок наказу про достроковий вихід на роботу з відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами

Що оформляє комісія із соціального страхування? Рішення про припинення виплати матзабезпечення за дні невикористаної відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами приймає комісія із соціального страхування (абз. 2 ч. 3 ст. 30 Закону № 1105). Таке рішення оформляється протоколом (див. рис. 4).

img 4

Рис. 4. Зразок протоколу комісії із соціального страхування про припинення виплати допомоги по вагітності та пологах

Отже, рішення про достроковий вихід на роботу прийняте та оформлене. Залишається з’ясувати, що робити із зарплатою та допомогою по вагітності та пологах.

Коригуємо суму допомоги по вагітності та пологах

Починаючи з дати виходу на роботу співробітниці необхідно нараховувати зарплату за відпрацьовані дні. Водночас слід мати на увазі, що йдучи в «декретну» відпустку, вона отримала суму допомоги по вагітності та пологах за весь період такої відпустки. А одночасна виплата допомоги та зарплати не допускається, оскільки, як наголошувалося вище, допомога компенсує втрату зарплати в період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Вихід один: бухгалтер має відсторнувати, а працівниця повернути частину допомоги за дні невикористаної «декретної» відпустки. Урахуйте: ця сума має бути повернена ФСС! Як це зробити? На жаль, механізм повернення невикористаної частини декретних ані на законодавчому рівні, ані на рівні нормативно-правових актів не врегульовано. Тому керуватимемося загальноприйнятою практикою і правилами повернення коштів ФСС.

Протокол комісії із соціального страхування (див. рис. 4) буде підставою для повернення раніше виплаченої суми допомоги по вагітності та пологах. На його підставі бухгалтер розраховує суму допомоги по вагітності та пологах, яку необхідно повернути ФСС.

На тому, що частину допомоги, нарахованої за календарні дні «декретної» відпустки, що збіглися з періодом роботи жінки, необхідно повернути ФСС, наполягає і сам «спонсор» допомоги (див. лист ФСС ТВП від 06.09.2013 р. № 04-29-2494). Причому повертає кошти ФСС безпосередньо страхівник (роботодавець), а не працівниця. На наш погляд, щоб уникнути штрафів, невикористану частину допомоги необхідно повернути протягом 3 днів з дня відповідного рішення комісії з соціального страхування (див. ч. 1 ст. 34 Закону № 1105).

Рекомендуємо скласти письмове повідомлення органу ФСС про факт повернення страхових коштів. У ньому зазначте найменування страхувальника, реєстраційний код страхувальника в органі ФСС або його номер у Держреєстрі (для зареєстрованих після 01.01.2011 р.) і код за ЄДРПОУ; причину повернення страхових коштів; суму коштів, що повертаються; дату складання. Письмове повідомлення, підписане керівником і головним бухгалтером, відправляйте органу ФСС.

Визначити суму допомоги, яку необхідно повернути, досить просто. Середню зарплату за один календарний день ви вже знаєте (її розрахували, коли обчислювали суму допомоги). Кількість невикористаних календарних днів декретної відпустки зазначено у протоколі комісії із соцстрахування. А далі — чиста математика. Перемножте ці дві відомі вам величини і отримаєте суму допомоги до повернення.

Використовуючи дані, наведені в листі читачки, розрахуємо суму допомоги до повернення. Середня зарплата за один календарний день становить 105 грн. (13230 грн. : 126 к. дн.). Кількість невикористаних днів декретної відпустки за період з 23.03.2015 р. по 12.04.2015 р. — 21. Таким чином, необхідно повернути Фонду 2205 грн. (105 грн. х 21 к. дн.).

Майте на увазі, що роботодавець не має права утримати із зарплати частину декретних за невикористані дні соцвідпустки без згоди жінки, оскільки це не передбачено ст. 127 КЗпП (див. ухвалу ВССУ від 02.11.2011 р. № 6-10410св11). Як бути? Жінка може, наприклад, написати заяву з проханням утримати суму допомоги «до повернення» із зарплати або внести її до каси установи.

Увага: суму відсторнованої допомоги відобразьте у звіті за формою Ф4-ФСС з ТВП, сформованому за той звітний період, в якому відбулося коригування допомоги та повернення надмірно отриманої суми. Як це зробити? Відповідь на це запитання залежить від того, коли було нараховано суму допомоги по вагітності та пологах. Якщо допомогу було нараховано:

минулого року, то надміру отриману суму допомоги зазначте в ряд. 3 таблиці I, а повернену ФСС — у ряд. 16 таблиці I Звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП;

у звітних кварталах поточного року, то відкоригуйте ряд. 21 таблиці I і ряд. 3 таблиці II Звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП (п. 7.9 Порядка № 4).

Штрафувати не можна помилувати

На наш погляд, у цій ситуації страхувальнику не загрожують штрафні санкції, якщо він перерахує декретні за невикористані дні відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами органу ФСС у триденний строк із дня прийняття рішення комісією із соцстрахування про припинення виплати допомоги. Наші аргументи:

по-перше, відсутній факт нецільового використання коштів, оскільки коригування допомоги проведено у зв’язку з нововиявленими обставинами;

по-друге, не порушено строк повернення страхових коштів, установлений ч. 1 ст. 34 Закону № 1105. Це підтверджують в усних роз’ясненнях фахівці ФСС.

Ще раз звертаємо вашу увагу: повернути частину декретних до робочого органу ФСС повинен саме роботодавець, а не застрахована особа. Тому якщо працівниця відмовиться повертати декретні суми, відповідальність за нецільове використання грошових коштів нестиме роботодавець. Така ситуація загрожує штрафами, передбаченими Законом № 1105. Щоб цього уникнути, роботодавець може повернути надмірно виплачені декретні за рахунок своїх коштів, а потім стягнути їх з працівниці в судовому порядку. А щоб не допускати судової тяганини, дійте за принципом «вранці — гроші, ввечері — стільці». Тобто спочатку працівниця подає заяву, в якій просить утримати частину декретних за невикористані дні соцвідпустки, або вносить гроші до каси, а потім роботодавець погоджується на її достроковий вихід на роботу.

А що буде, якщо не повернути декретні за невикористані дні соцвідпустки? Страхувальник зобов’язаний буде компенсувати ФСС неправомірно використану суму і сплатити штраф у розмірі 50 % такої суми (ч. 6 ст. 15 Закону № 1105).

Якщо ж страхувальник повертає страхові кошти, але з порушенням триденного строку, то розмір штрафу, який йому загрожує, становить 10 % несвоєчасно повернених сум. Одночасно на суми несвоєчасно повернених страхових коштів фахівці органу ФСС нарахують пеню в розмірі 0,1 % зазначених сум коштів, розраховану за кожен день прострочення платежу.

Переконані, що з нашою консультацією ви з легкістю вирішите таку нестандартну ситуацію.

Висновки:

— Законодавством не заборонено достроково виходити на роботу з відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

— Працівниця, яка виявила бажання перервати декретну відпустку, має подати роботодавцю письмову заяву. Про достроковий вихід на роботу такої співробітниці видайте відповідний наказ.

— Виплата допомоги по вагітності та пологах припиняється на підставі рішення комісії із соціального страхування.

— За відпрацьовані дні нарахуєте працівниці зарплату. Оскільки не можна одночасно отримувати і допомогу, і зарплату, то частину допомоги, нарахованої за невикористані дні декретної відпустки, поверніть ФСС.

Використані документи І скорочення

КЗпП — Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р. № 322-VIII.

Закон № 1105 — Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV.

Порядок № 4 — Порядок формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затверджений постановою ФСС ТВП від 18.01.2011 р. № 4.

ФСС — Фонд соціального страхування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі