№8

Оплата праці, квітень, 2015/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Щодо оплати праці водіїв виїзних бригад Лист від 02.12.2014 р. № 1559/13/84-14
  • Середній заробіток за період військової служби: як обліковувати після демобілізації Демобілізовані працівники приступили до своїх трудових обов’язків — вийшли на роботу. За весь період, коли вони віддавали свій борг Батьківщині, за ними зберігали середній заробіток. А така виплата, немов доміно, потягне за собою й інші нарахування — відпускні, відрядження, лікарняні, декретні, вихідну допомогу… Як саме? Про це й поговоримо.
  • Ребуси соцзабезпечення працівників після демобілізації Після того як, демобілізувавшись, працівники вийшли на роботу, їх трудове життя увійшло у звичну колію: робота, відрядження, відпустки, лікарняні… Як саме період мобілізації впливатиме на страхові виплати з тимчасової непрацездатності? Чи увійде цей період до «лікарняного» страхового стажу? Пропонуємо вашій увазі відповіді на ці запитання.
  • Понижуючий коефіцієнт для ЄСВ: уточнюємо умови застосування На практиці у роботодавців, які бажають скоротити витрати на ЄСВ за допомогою понижуючого коефіцієнта, виникає низка запитань. Значна їх частина стосується визначення показників, які розраховуються для того, щоб зрозуміти, виконано необхідні умови чи ні. Відповіді на них надано нижче.
  • Громадські роботи та ЄСВ з «мінімалки»: шукаємо точки зіткнення В організації за строковим трудовим договором працюють особи, залучені до громадських робіт. Як нарахувати ЄСВ на зарплату таких працівників, якщо вона виявилася нижчою за мінімальну?
  • Зарплата за першу половину місяця: усе, що потрібно знати Здавалося б, виплатити аванс — це так просто. Але не так хутко робиться, як говориться. Запитань безкінечний потік: зміни в законодавстві, нові роз’яснення офіційних органів... Усе охопити та врахувати деколи бухгалтеру не під силу. І тут, як завжди, ми поспішаємо на допомогу!
  • Достроковий вихід з декрету: вникаємо в кадрові та оплатні тонкощі Приводом для написання цієї статті стало запитання від нашої читачки такого змісту. На підставі листка непрацездатності працівниці надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 08.12.2014 р. по 12.04.2015 р. (126 календарних днів). Допомогу по вагітності та пологах було нараховано та виплачено їй у грудні 2014 року в розмірі 13230 грн. за всі дні такої відпустки. Чи може співробітниця вийти з «декретної» відпустки раніше на три тижні — 23 березня 2015 року? Які документи необхідно оформити? Чи нараховувати їй зарплату за відпрацьовані дні, які збігаються з декретною відпусткою? Як бути з допомогою по вагітності та пологах за недовикористані дні такої відпустки? Ситуація нетривіальна. Тому мало хто з роботодавців знає, як діяти в цьому випадку. Розглянемо її від А до Я.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у квітні 2015 року Компенсацію виплачують роботодавці в разі затримки виплати зарплати на один і більше календарних місяців. Тобто розрахувати та нарахувати компенсацію зобов’язані тільки ті підприємства, установи та організації, які несвоєчасно виплачують зарплату своїм працівникам.
  • Держслужбовець звільнився → держслужбовця знову прийняли на роботу: справляємо ЄСВ і заповнюємо Звіт за формою № Д4 Працівник-держслужбовець звільняється 23.04.2014 р. за угодою сторін (на підставі п. 1 ст. 36 КЗпП). Наступного дня (24.04.2014 р.) його приймають до цієї самої організації на посаду керівника за контрактом (посада також належить до держслужби). Зар плата за 16 робочих днів за період до звільнення, а також сума компенсації за невикористану відпустку склали 3258,22 грн., а за 5 робочих днів після прийняття на нову посаду — 1190,48 грн. Як утримувати ЄСВ: окремо за кожною посадою (за період до звільнення і за період після повторного прийняття на роботу) чи сумарно за місяць? За новою посадою ЄСВ нараховувати на фактично нараховану зарплату або застосовувати положення передостаннього абзацу ч. 5 ст. 8 Закону № 2464 (виходячи з мінімальної зарплати)? Як заповнити Звіт за формою № Д4?
  • Свято «із шампанським» на робочому місці: злочин і покарання Працівники розпивали спиртні напої на робочому місці. Які «каральні» заходи доступні роботодавцю?
  • Фахівець з фізичної реабілітації: працеоплатні тонкощі Інструктор ЛФК дошкільного навчального закладу компенсуючого типу для дітей з вадами опорно-рухового апарату (де є й інваліди) перейшов на посаду фахівця з фізичної реабілітації. За якою спеціальністю має атестуватися такий працівник? На щорічну відпустку якої тривалості він має право після переходу? Чи має він право на надбавку за вислугу років?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі