Теми статей
Обрати теми

Відпустки за кілька періодів: скільки заяв і наказів оформити

Бєлєвцова Людмила, експерт з питань оплати праці (e-mail: l.belevtsova@id.factor.ua)
Працівник нашої установи з 31.08.2015 р. бажає скористатися щорічною відпусткою за робочий рік з 01.02.2014 р. по 31.01.2015 р. тривалістю 12 календарних днів і за робочий рік з 01.02.2015 р. по 31.01.2016 р. тривалістю 14 календарних днів, соцвідпусткою на дітей за 2013 і 2014 роки тривалістю 20 календарних днів. Як оформити надання таких відпусток: однією заявою від працівника і одним наказом про надання цих відпусток або ж для кожної відпустки має бути окрема заява і окремий наказ про надання відпустки?

Перш ніж відповісти на запитання, наведемо ремарку з приводу написання працівникомзаявипро надання йому відпустки, період надання якої закладають у графіку відпусток. Річ у тім, що законодавче поле не містить жодних згадувань про її наявність у таких ситуаціях. Тому цілкомможна обійтись і без написанняподібної заяви (див. спецвипуск «ОП», 2015, № 10/1, с. 29). Незважаючи на це, на практиці все ж таки поширені випадки, коли працівник висловлює своє бажання про реалізацію права на відпустку у відповідній заяві (наприклад, у разі надання відпустки поза графіком відпусток).

Офіційно затвердженої форми такої заяви немає. А от при складанні наказу (розпорядження) про надання відпустки можна скористатися типовою формою № П-3, затвердженоюнаказом Держкомстату від 05.12.2008 р. № 489. Якщо ця форма не влаштовує вас, то ви можете скласти наказ у довільній формі. Проте обов’язкові реквізити рекомендаційно-типової форми все одно доведеться відобразити у власно розробленому «формулярі» наказу про надання відпустки.

З оргпитанням закінчили — час розібрати ситуацію, яка цікавить читача. Взагалі трудове законодавство не диктує нам, як саме вчинити при оформленні, зокрема, щорічної відпустки і соціальної відпустки на дітей за ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР. Утім, досвід у цьому напрямку вже напрацьований. Ним і скористаємось. Так, за обставин, викладених у запитанні, можливідва варіантирозвитку подій, іобидва з них правильні.

Варіант 1.Оформлюємо відпусткиоднією заявоювід працівникаіодним наказомпро надання відпустки. Цей варіант актуальний у випадках, коли усі відпустки йдуть одна за одною, тобтобез переривання у часі(наприклад, на вихідні дні).

У заяві про надання відпустки працівник повинен вказати:«Прошу надати мені щорічну відпустку тривалістю 26 календарних днів і соціальну додаткову відпустку на дітей як матері двох дітей до 15 років тривалістю 20 календарних днів з 31.08.2015».

Увага!Працівник у заяві не повинен вказувати період, за який надається відпустка, і дату її закінчення. Подібні відомості зазначить кадровик при складанні наказу про надання відпустки і заповненні особової картки працівника.

Переходимо до видання наказу. Ми вже визначились, щоусі відпусткибудемо оформлюватиодним наказом. При цьому такий наказ необхідно видавати у довільній формі, оскільки типова форма № П-3 не пристосована до ситуацій, коли надаються два різні види відпусток. Далі наведемо фрагмент такого наказу.

img 1

* Тривалість соцвідпустки на дітей подовжуємо на один день, оскільки на період цієї відпустки припадає святковий день (14.10.2015 р. — День захисника України). Однак тривалість соцвідпустки на дітей у наказі про надання відпустки все одно визначаємо як 20 календарних днів.

Інформація для бухгалтера!При такому оформленні оплачуваних відпусток (один наказ + + відпустки не перериваються) визначайтеодин розрахунковий періоддля обчислення відпускних. Докладніше про це читайте у консультації фахівця Мінсоцполітики в «ОП», 2014, № 19, с. 12.

Варіант 2.Оформлюємо відпусткиоднією або кількома заявамивід працівникаікількома наказамипро надання відпустки. Такий варіант доречний, якщо працівник і роботодавець узгодили дати для надання відпусток з тим, щоб на стику між датами закінчення однієї і початком іншої буврозрив(наприклад, на вихідні дні). З точки зору роботодавця така розбивка відпустки не раціональна. Адже якщо працівник хоче використати відпустку так, щоб виключити вихідні дні, він автоматично збільшує загальну кількість днів відпочинку.

Але якщо така домовленість між сторонами є, то у такому разі працівник може писатикілька заяві зазначити у них дату початку кожної з відпусток:«Прошу надати мені щорічну відпустку тривалістю 12 календарних днів з 31.08.2015». Потім пропустили два вихідні дні (12.09.2015 р. і 13.09.2015 р.), якщо установа працює за п’ятиденним робочим тижнем з вихідними днями у суботу і неділю, і тоді наступна заява має виглядати так:«Прошу надати мені щорічну відпустку тривалістю 14 календарних днів з 14.09.2015»і так далі.

За цих обставин складаємо кілька наказів про надання відпусток — їх кількість залежить від того, як визначили періоди відпусток. Тут уже цілком можна скористатися типовою формою № П-3 цього наказу. Далі наведемо фрагменти наказів під уже згадані заяви.

img 2

Інформація для бухгалтера!Якщо надання оплачуваних відпусток оформлено різними наказами, торозрахунковий періоддля обчислення відпускних треба визначатикожного разу окремо. Наприклад, у викладеній ситуації (у загальному випадку) розрахунковим періодом для оплати 12 календарних днів щорічної відпустки (розпочинається з 31.08.2015 р.) слід вважати серпень 2014 року — липень 2015 року, а для оплати 14 календарних днів (розпочинається з 14.09.2015 р.) — вересень 2014 року — серпень 2015 року.

У консультації ми розглянули можливі варіанти оформлення оплачуваних відпусток. Звісно, на практиці зустрічаються й інші комбінації, але тепер ви точно знатимете, як діяти за подібних обставин.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі