Теми статей
Обрати теми

Відповідність «регалій» профілю діяльності: хто визначає для установлення доплат

Ткаченко Оксана, начальник відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування
Хто має брати на себе відповідальність за визначення відповідності вченого звання профілю діяльності працівника вищого навчального закладу (наприклад, вченого звання професора профілю діяльності вченого секретаря) для встановлення йому відповідної доплати? Між керівником навчального закладу та керівником кадрової служби виникло непорозуміння з цього приводу.

Умови оплати праці, встановлення надбавок і доплат, зокрема за вчене звання, працівникам бюджетної сфери визначені постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Відповідно до п.п. «в» п.п. 3 п. 3 цієї постанови працівникам, які мають вчені звання, встановлюється відповідна доплата. Так, за вчене звання професора передбачено встановлення доплати у граничному розмірі 33 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Слід зазначити, що така доплата встановлюється працівникові за обов’язкової умови: якщо його діяльність за профілем збігається з його вченим званням. Увага! Відповідність вченого звання профілю діяльності працівника на займаній посаді визначає керівник установи.

Висновок: Враховуючи складність визначення керівником установи відповідності вченого звання професора профілю діяльності вченого секретаря, радимо керівнику установи включити це питання до порядку денного та обговорити його на засіданні вченої ради. Проте ще раз наголошуємо: відповідальність за встановлення працівникам закладу (установи) доплат та надбавок несе керівник закладу (установи).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі