Теми статей
Обрати теми

Лікар після «декретної» відпустки: визначаємо дату атестації

Купливанчук Анжела, заступник директора Департаменту — начальник відділу методології оплати праці й роботи з місцевими бюджетами Фінансово-економічного департаменту
Лікар-кардіолог перебував у соцвідпустці у зв’язку із вагітністю та пологами, а згодом у соцвідпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 21.03.2012 р. по 10.12.2014 р. У цей період закінчився строк дії (28.11.2013 р.) другої кваліфікаційної категорії, присвоєної такій працівниці. Коли вона повинна атестуватися для підтвердження кваліфікаційної категорії, якщо після соцвідпусток приступила до роботи 11.12.2014 р.? Чи вплине на визначення цієї дати вихід працівниці на роботу на умовах неповного робочого часу?

Однозначно, рівень кваліфікаційної категорії впливає на розмір зарплати лікаря. Підтвердження знаходимо у п.п. 2.2.5 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308). У цьому підпункті наведені тарифні розряди працівників залежно від кваліфікаційної категорії лікарів. Звісно, чим вища кваліфікаційна категорія у лікаря, тим вищий тарифний розряд йому встановлюють. Більш того, керівним працівникам закладів охорони здоров’я підвищують посадовий оклад за відповідну кваліфікаційну категорію (п.п. 2.4.1 Умов № 308).

Тому якщо лікар своєчасно не проходить атестацію з метою підтвердження кваліфікаційної категорії, то це не тільки ставить під сумнів його компетентність, але й позначається на розмірі його зарплати. Давайте розберемося, як вплине непроходження атестації у встановлений строк на зарплату лікаря. Для цього нам знадобиться Положення про порядок проведення атестації лікарів, затверджене наказом МОЗ від 19.12.97 р. № 359 (далі — Положення № 359).

Зауважимо, що присвоєна кваліфікаційна категорія чинна протягом 5 років (п. 1.10 Положення № 359).

Важливо! Лікар, який бажає пройти атестацію на підтвердження кваліфікаційної категорії, подає необхідні документи в атестаційну комісію не пізніше як за два місяці до закінчення 5-річного строку (пп. 3.4 та 4.4 Положення № 359, п.п. 6 п.п. 2.4.1 Умов № 308).

На практиці трапляються випадки, коли лікар своєчасно не подає документи для проходження атестації і, як наслідок, своєчасно її не проходить. У такому разі на наступний день після закінчення дії кваліфікаційної категорії, установленої (підтвердженої) за результатами попередньої атестації, йому установлюють тарифний розряд як для лікаря без категорії.

Також цей лікар підлягає атестації на визначення знань та практичних навиків з підтвердженням звання «лікар-спеціаліст» після проходження стажування (п. 1.10 Положення № 359). Рішення про стажування приймається протягом року після закінчення 5-річного строку з моменту попередньої атестації. Тривалість стажування становить від одного до шести місяців (п. 3 Положення про порядок направлення на стажування лікарів, які не працювали за спеціальністю більше трьох років, і про порядок їх наступного допуску до лікарської діяльності, затвердженого наказом МОЗ від 17.03.93 р. № 48).

Пам’ятайте! У період стажування лікарю установлюють посадовий оклад як для лікаря-стажиста  за 10-м або 9-м тарифним розрядом* (пп. 2 та 4 таблиці у п.п. 2.2.5 Умов № 308). А він менше, ніж посадовий оклад лікаря із кваліфікаційною категорією.

* Також ознайомтеся із консультацією фахівця «Лікаря перевели на посаду лікаря-стажиста: що з надбавкою за вислугу років» // «ОП», 2014, № 21, с. 31. — Прим. ред.

Як бачимо, прострочення терміну проходження атестації для підтвердження присвоєної кваліфікаційної категорії загрожує наслідками, які перш за все відбиваються на розмірі зарплати.

Тепер щодо визначення дати атестації для працівниць, які перебувають у «декретних» відпустках. Для вирішення такого питання передбачена окрема норма — п. 4.2 Положення № 359.

Важливо! Якщо дата атестації для підтвердження кваліфікаційної категорії припадає на період перебування лікаря у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами і відпустці для догляду за дитиною, то дата такої атестації відповідно переноситься.

Положення № 359 не містить інших уточнень із такого перенесення. На практиці застосовують такий підхід: після виходу із відпустки для догляду за дитиною дата атестації переноситься на кількість днів, що припадають на період від дати початку зазначених соцвідпусток по дату закінчення дії попередньої атестації.

У випадку, наведеному у запитанні, дата наступної атестації зміщується на 1 рік 8 місяців та 7 днів (період з 21.03.2012 р. по 28.11.2013 р.). Виходить, що останнім днем дії кваліфікаційної категорії, присвоєної за результатами попередньої атестації, з урахуванням згаданого перенесення є 18.08.2016 р. (11.12.2014 р. + 1 рік 8 місяців та 7 днів).

До 18.08.2016 р. працівниця повинна атестуватися на підтвердження кваліфікаційної категорії. Інакше вже з 19.08.2016 р. їй установлять 10-й тарифний розряд (як для лікаря без категорії). А далі, як вже відзначалося, буде вирішуватися питання про її стажування із установленням на цей період посадового окладу на рівні окладу лікаря-стажиста.

Зверніть увагу! При виході лікаря із відпустки для догляду за дитиною навіть на умовах неповного робочого часу він приступає до виконання своїх посадових обов’язків. Тому вимоги до перенесення їй дати наступної атестації такі самі, як і для працівниць, які вийшли після соцвідпусток на повний робочий день.

Наостанок: на практиці зустрічаються ситуації, коли працівниця виходить після соцвідпустки для догляду за дитиною впритул до дати закінчення дії її попередньої атестації. Наприклад, вона приступає до роботи після соцвідпустки 15.12.2014 р., а 18.12.2014 р. — останній день дії результатів її попередньої атестації. Тут, як мінімум, немає можливості подати документи за два місяці для проходження атестації.

У такому разі норма п. 4.2 Положення № 359 про вищерозглянуте перенесення не діє, оскільки припинення дії її кваліфікаційної категорії не припадає на період соцвідпустки. Перший варіант: такий лікар повинен подбати про проходження атестації заздалегідь, ще при перебуванні у соцвідпустці. Другий варіант: скористатися вимогою абзацу другого п. 4.2 Положення № 359. У ньому сказано: у випадку виробничої необхідності або з інших об’єктивних причин термін атестації лікарів на підтвердження кваліфікаційної категорії може бути перенесено наказом органу охорони здоров’я, де має атестуватися лікар, на строк не більше одного року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі