Теми статей
Обрати теми

Методист поновив роботу на тій самій посаді: що з кваліфікаційною категорією

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Особа працювала методистом в Інституті післядипломної педагогічної освіти. Під час роботи у цьому закладі пройшла атестацію, за результатами якої їй присвоєно вищу кваліфікаційну категорію (атестаційний лист від 04.07.2012 р.). У серпні 2014 року такий працівник звільнився через закінчення строку дії трудового договору (контракту). У вересні 2014 року цю особу прийнято на посаду діловода до позашкільного навчального закладу, а у березні 2015 року переведено на посаду методиста у цьому ж закладі. Чи збережеться за працівником раніше присвоєна кваліфікаційна категорія?

За педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади у цьому самому закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації ( п. 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930, далі — Типове положення).

Також у згаданому пункті вказано: за педагогічними працівниками, які переходять на посади методистів, вихователів-методистів, зберігаються присвоєні попередньою атестацією кваліфікаційні категорії. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після переходу на посаду методиста або вихователя-методиста.

При переході педагогічного працівника з методичної установи на педагогічні посади до навчального закладу за ним зберігається присвоєна раніше кваліфікаційна категорія до наступної атестації.

Важливо! Цим пунктом не встановлено умови, що при переході педагогічного працівника з одного навчального закладу до іншого не може «вклинюватися» будь-яка інша діяльність.

Пунктом 3.22 Типового положення передбачено: за працівниками, які перервали роботу на педагогічній посаді (незалежно від тривалості перерви у роботі), зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після прийняття їх на роботу.

Висновок: За методистом позашкільного навчального закладу має зберігатися до наступної атестації вища кваліфікаційна категорія, присвоєна за наслідками атестації під час роботи на посаді методиста в Інституті післядипломної педагогічної освіти.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі