№13

Оплата праці, липень, 2015/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу Постанова від 17.06.2015 р. № 413
  • Про підвищення мінімальної заробітної плати та проведення індексації доходів громадян Лист від 02.04.2015 р. № 4753/0/14-15/18
  • Про індексацію доходів в 2015 році та виплату надбавки за престижність праці педагогічним працівникам Лист від 02.04.2015 р. № 4744/0/14-15/13
  • Індексуємо зарплату за липень 2015 року Освіжити в пам’яті основні правила проведення індексації зарплати, установлені Законом про індексацію та Порядком № 1078, вам допоможе стаття «Зарплатна індексація: просто про складне» // «ОП», 2015, № 11, с. 7. На сьогодні ці «постулати» єдині для всіх суб’єктів господарювання.
  • Переведення на іншу посаду в середині місяця: як нарахувати індексацію У селищній раді працівник обіймав посаду радника: зарплата — 1831,20 грн. (посадовий оклад — 1218 грн., надбавка за ранг — 90 грн., надбавка за вислугу — 40 %). З 26 травня 2015 року його переведено на посаду заступника селищного голови. З розрахунку повністю відпрацьованого місяця на новій посаді зарплата працівника становить 3253,60 грн. (посадовий оклад — 2234 грн., надбавка за ранг — 90 грн., надбавка за вислугу — 40 %). На новій посаді у травні ним відпрацьовано 4 дні (32 години). До переведення працівника базовим місяцем був грудень 2013 року, він отримував фіксовану індексацію (535,07 грн.). Як нарахувати індексацію в місяці переведення?
  • Компенсуємо зарплату до появи індексу інфляції: чи можливо? Роботодавець заборгував своїм працівникам зарплату за травень 2015 року. У перших числах липня він планує її виплатити. Як розрахувати компенсацію, якщо погашення травневих зарплатних боргів відбудеться до оприлюднення коефіцієнта інфляції за червень?
  • Оплачуємо «святково-вихідну» працю: розбираємо на прикладах Працювати у свій законний вихідний день мало хто любить. А вже як «радіє» бухгалтер, коли до нього на стіл потрапляє наказ про компенсацію за роботу у вихідний чи святковий день! У чому відмінності вихідного та святкового виходу на роботу та як їх оплатити? А якщо працівник бажає взяти відгул, то що буде з оплатою? Працівник отримує не тільки оклад, йому встановлено доплати та надбавки: чи не пропадуть вони при виході на роботу у вихідний (святковий) день? Запитання, запитання, запитання… Не хвилюйтеся! Усі відповіді ви знайдете у статті.
  • Донарахування до МЗП, якщо працівника мобілізували Працівника мобілізували в середині звітного місяця. Тому цього місяця йому буде нараховано заробітну плату за фактично відпрацьовані дні та середній заробіток у зв’язку з призовом під час мобілізації. Чи потрібно дотримуватися вимоги про ЄСВ з мінзарплати?
  • Не застосовували понижуючий коефіцієнт: чи заповнювати графи 19 та 20 таблиці 1 ЄСВ-звіту Підприємство не застосовує понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ у частині нарахувань. Чи потрібно в таблиці 1 Звіту за формою № Д4 заповнювати графи 19 «Середня заробітна плата за 2014 рік» і 20 «Середньомісячна кількість застрахованих осіб за 2014 рік»?
  • Зарплатні шаради в ЄСВ-звіті: як виправити нарахування на додаткову базу У травні 2015 року працівнику установи (основний працівник, працює на 0,5 ставки) нараховано зарплату як за повністю відпрацьований місяць у розмірі 770 грн. (1540 грн. х 0,5). У червні він надав листок непрацездатності з 25.05.2015 р. по 05.06.2015 р. Сума лікарняних склала 332,64 грн. (36,96 грн. х 9 роб. дн.). Як у такій ситуації заповнити таблицю 6 Звіту за формою № Д4, якщо у травні 2015 року щодо такого працівника зарплату «дотягували» до мінімальної з метою нарахувань єдиного соціального внеску згідно з пп. 5 і 6 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI?
  • «Святкове перенесення» вихідного дня при неповному тижні: коли застосовувати Від правильного розподілу часу роботи і відпочинку залежить чимало. Насамперед оплата праці. Помилки можуть призвести до найрізноманітніших наслідків: від обурення працівників до штрафів за порушення трудового законодавства. Тому так важливо правильно скласти графік роботи і підприємства (установи, організації), і працівника. Передбачити треба не тільки робочі дні, а й визначити вихідні, за необхідності — здійснити їх перенесення тощо.
  • Які оклади установити молодшому медперсоналу Ми — Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. На яку норму нам орієнтуватися при установленні посадових окладів молодшим спеціалістам з медичною освітою за спеціальностями «Лікувальна справа» / «Сестринська справа»?
  • У новопризначеного заступника директора медзакладу спливає строк дії «управлінського» сертифіката: що з підвищенням окладу З 01.09.2014 р. лікаря вищої кваліфікаційної категорії (за спеціальністю «Медицина невідкладних станів») призначено заступником директора (із числа лікарів) Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. На момент призначення цей працівник надав сертифікат лікаря-спеціаліста із спеціальності «Організація та управління охороною здоров’я», строк дії якого сплинув 12.05.2015 р. Протягом якого строку цьому лікарю необхідно нараховувати підвищення до посадового окладу за наявність кваліфікаційної категорії за спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я»? У який період він повинен пройти курси підвищення кваліфікації за спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я»?
  • Методист поновив роботу на тій самій посаді: що з кваліфікаційною категорією Особа працювала методистом в Інституті післядипломної педагогічної освіти. Під час роботи у цьому закладі пройшла атестацію, за результатами якої їй присвоєно вищу кваліфікаційну категорію (атестаційний лист від 04.07.2012 р.). У серпні 2014 року такий працівник звільнився через закінчення строку дії трудового договору (контракту). У вересні 2014 року цю особу прийнято на посаду діловода до позашкільного навчального закладу, а у березні 2015 року переведено на посаду методиста у цьому ж закладі. Чи збережеться за працівником раніше присвоєна кваліфікаційна категорія?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі