Теми статей
Обрати теми

Демобілізовано-мобілізований працівник: за якою середньою зарплатою оплачувати новий мобперіод

Ольховська Олександра, експерт з питань оплати праці (e-mail: ot@id.factor.ua)

Перш ніж відповісти на запитання, скажемо кілька слів про перспективні моменти у цій області. Увага! За наявною інформацією, Мінсоцполітики розробило зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100) . Вони якраз порушують питання розрахунку середньої зарплати для демобілізовано-мобілізованих працівників. Передбачається оплачувати дні нової мобілізації за середньою зарплатою, розрахованою для попереднього періоду мобілізації. Для цього має бути виконано умову: середня зарплата, що зберігається за працівником на час попередньої мобілізації, більше середньої зарплати, розрахованої для нового мобілізаційного періоду. Проте наразі такі ініціативи тільки у проекті.

Повертаємося до реалій сьогодення. Спираючись на чинні норми, відповімо на наведене запитання:

для оплати періоду повторного призову на військову службу під час мобілізації необхідно визначити новий розрахунковий період і розрахувати нову середню зарплату.

Причина: у цьому випадку йдеться про повторний призов, тобто, по суті, про нову подію. На підставі нової величини середнього заробітку слід оплачувати весь подальший мобілізаційний період (у випадку, наведеному в запитанні, — період починаючи з травня 2015 року).

Нагадаємо, що за мобілізованими працівниками зберігають середній заробіток, розрахований виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці, що передують місяцю, в якому працівника призвали у зв’язку з мобілізацією (абз. 3 п. 2 Порядку № 100).

Увага! При обчисленні середньої зарплати за 2 останні місяці не враховуються виплати за час, протягом якого зберігався середній заробіток працівника (абз. 2 п. 4 Порядку № 100). Це означає, що з розрахункового періоду виключають період збереження середнього заробітку за мобілізованим працівником.

Повертаємося до ситуації, наведеної в запитанні. Розрахуємо середню зарплату, на підставі якої слід оплачувати період мобілізації з 05.05.2015 р.

1. Визначаємо розрахунковий період. За таких обставин ним є березень — квітень 2015 року, оскільки працівника повторно мобілізували у травні 2015 року. При цьому весь березень і частину квітня за працівником як за мобілізованим зберігали середній заробіток. Виходить, що в такому періоді беремо до уваги тільки фактично відпрацьовані дні, тобто 11 роб. дн.

2. Підраховуємо розмір виплат у розрахунковому періоді. Як уже зазначалося раніше, середня зарплата в розрахунках участі не бере. Тобто в подальших розрахунках ураховуємо тільки зарплату за фактично відпрацьований час, а саме 1676,19 грн.

3. Розраховуємо середню зарплату для оплати періоду повторної мобілізації: 1676,19 грн. : : 11 роб. дн. = 152,38 грн.

У результаті отримуємо: з 05.05.2015 р. і далі по дату нової демобілізації усі робочі дні, не відпрацьовані працівником у зв’язку з мобілізацією, слід оплачувати за нововизначеним розміром середньої зарплати, тобто виходячи з 152,38 грн.

Від дати демобілізації до дати мобілізації працівник не встиг повернутися на роботу

Працівника демобілізували 17.04.2015 р., а 20.04.2015 р. знову мобілізували. Працівник працює на повну ставку (оклад — 1678,00 грн.) при п’ятиденному робочому тижні з двома вихідними днями (субота та неділя). Як оплатити новий мобілізаційний період?

У загальному випадку середню зарплату розраховують виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці, що передують місяцю мобілізації працівника. При цьому виплати, нараховані виходячи з середньої зарплати (у тому числі й середній заробіток мобілізованих працівників), не беруть участі в розрахунках. Це ми вже з’ясували.

Переходимо до наведеної ситуації. Виходить, у розрахунковому періоді березень — квітень 2015 року у працівника немає виплат, що беруть участь у розрахунку нового середнього заробітку для оплати періоду мобілізації.

Як бути в такій ситуації? Якщо протягом останніх 2 календарних місяців працівнику нараховували тільки середній заробіток, то потрібно поглянути на 2 календарні місяці, що їм передують (абз. 4 п. 2 Порядку № 100). У нашому випадку беремо до уваги січень — лютий 2015 року. Проте й це не рятує: у цих місяцях працівнику також нараховували середній заробіток як мобілізованому працівнику.

Тому переходимо до наступної норми абз. 4 п. 2 Порядку № 100 і отримуємо:

середній заробіток визначаємо шляхом ділення розміру тарифної ставки (посадового окладу) за 2 місяці на середньомісячне число робочих днів за 2 місяці.

Розраховуємо середню зарплату для оплати періоду повторної мобілізації: (1678,00 + 1678,00) : (21березень+ 21квітень) = 79,90 грн.,

де 21березеньі 21квітень— кількість робочих днів у березні та квітні 2015 року при п’ятиденному робочому тижні з двома вихідними днями.

Увага! Якщо працівник працює на умовах неповного робочого часу, то посадовий оклад потрібно взяти з урахуванням його зайнятості. Припустимо, що в нашому випадку працівник працює на 0,75 ставки. Тоді середня зарплата обчислюється так: (1678,00 х 0,75 + 1678,00 х 0,75) : : (21березень+ 21квітень) = 59,93 грн.

У періоді між демобілізацією та мобілізацією — відпустка

Працівника демобілізували 22.04.2015 р. До виконання своїх посадових обов’язків він повинен був стати наступного дня, але оформив щорічну відпустку тривалістю 8 к. дн. з 23.04.2015 р. по 30.04.2015 р. Уже 05.05.2015 р. його знову мобілізували. Як розрахувати середню зарплату для оплати періоду нової мобілізації?

У цьому випадку у розрахунковому періоді працівнику також усі виплати здійснено виходячи з середньої зарплати. Тому, як і в попередній ситуації, середню зарплату, за якою оплачуватиметься новий мобілізаційний період, розраховуємо виходячи з посадового окладу та середньомісячного числа робочих днів за відповідні місяці. Припустимо, оклад працівника дорівнює 1474,00 грн. Тоді середня зарплата для оплати днів мобілізації становить: (1474,00 + 1474,00) : (21березень+ 21квітень) = 70,19 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі