Теми статей
Обрати теми

Вихователь центру соцреабілітації дітей-інвалідів: визначаємо педнавантаження

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Вихователь працює у центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Яке педагогічне навантаження повинно бути у вихователя — 25 чи 30 годин? Чи можна тут спиратися на ст. 30 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 р. № 2628-III?

Дійсно, ст. 30 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 р. № 2628-III визначено педагогічне навантаження для вихователів груп компенсуючого типу — 25 годин на тиждень.

Але центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів належать до установ соціального захисту населення. Тож при визначенні педнавантаження для педагогічних працівників цих установ керуємось наказом Мінпраці «Про встановлення тривалості роботи та педагогічного навантаження для окремих категорій працівників закладів та установ соціального захисту населення» від 12.02.2007 р. № 44.

У п.п. 1.5 цього наказу зазначено: для вихователів та асистентів учителів-реабілітологів закладів та установ соціального захисту населення (у тому числі і центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів) педагогічне навантаження визначається виходячи із затрат робочого часу в астрономічних годинах (60 хвилин) і становить 25 годин на тиждень*.

* Про оплатні моменти для медпрацівників центрів соцреабілітації дітей-інвалідів читайте в «ОП», 2015, № 9, с. 7. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі