Теми статей
Обрати теми

Амбулаторію реорганізовано у ФАП: що з «безперервною» надбавкою для медсестри

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Амбулаторію загальної практики — сімейної медицини, що розташована у сільській місцевості і входить до складу центру первинної медико-санітарної допомоги, реорганізували у фельдшерсько-акушерський пункт. У зв’язку із цим сестру медичну загальної практики — сімейної медицини амбулаторії перевели на таку саму посаду до фельдшерсько-акушерського пункту. Чи зберігається після переведення за такою працівницею безперервний стаж роботи та чи виплачується надбавка за тривалість безперервної роботи?

Право на надбавку за тривалість безперервної роботи мають медичні сестри загальної практики — сімейної медицини, які працюють в амбулаторіях, амбулаторіях сімейної медицини, у тому числі й тих, що увійшли до складу центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (далі — ЦПМСД). Про це вказано у п.п. 4.1.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Також відзначимо про нюанс, що випливає із Примірних штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та його структурних підрозділів, затверджених наказом МОЗ від 21.08.2014 р. № 585. Так, у структурі ЦПМСД передбачено фельдшерсько-акушерський пункт (далі — ФАП), до штатного розпису якого вводяться посади завідувача ФАП, сестри медичної загальної практики — сімейної медицини (сестра медична патронажна, фельдшер, акушерка) та молодшої медичної сестри (санітарка-прибиральниця). ФАП може бути як окремим структурним підрозділом ЦПМСД, так і у складі амбулаторії сімейної медицини.

Висновок: За сестрою медичною загальної практики — сімейної медицини, яка працювала в амбулаторії, потім була переведена до штату ФАП на таку ж саму посаду, зберігається право на надбавку за тривалість безперервної роботи. При цьому попередній стаж роботи на цій посаді в амбулаторії зараховується до її стажу, що дає право на цю надбавку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі