Теми статей
Обрати теми

Період мобілізації: чи зараховувати до «безперервного» стажу

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Сестру медичну загальної практики — сімейної медицини мобілізовано в серпні 2014 року. У вересні 2015 року вона повернулася на роботу. Чи зараховується період військової служби за призовом під час мобілізації до стажу роботи такої працівниці, що дає право на надбавку за тривалість безперервної роботи?

Медичні працівники закладів первинної медико-санітарної допомоги (у тому числі амбулаторій) мають право на надбавку за тривалість безперервної роботи. Порядок установлення та виплати такої надбавки визначений у п. 4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується лікарям (незалежно від найменування посади), дільничним медичним сестрам, зубним лікарям і медичним сестрам загальної практики — сімейної медицини зазначених вище закладів залежно від стажу роботи на цих посадах у таких розмірах: при стажі роботи від 3 до 5 років — 10 %, від 5 до 7 років — 20 %, від 7 до 9 років — 30 %, понад 9 років — 40 % посадового окладу ( п.п. 4.1.1 Умов № 308).

Висновок: До стажу роботи, що дає право на надбавку за тривалість безперервної роботи без будь-яких умов та обмежень, зараховується час військової служби ( абз. 2 п.п. 2 п.п. 4.1.3 Умов № 308). До осіб, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, ця норма також застосовується.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі