№16/1

Оплата праці, серпень, 2016/№ 16/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення Закон України від 07.07.2016 р. № 1436-VIII
  • Щодо відповідальності за неподання Повідомлення про прийняття працівника на роботу Лист від 29.04.2016 р. № 5043/4/4.1-ДП-16
  • Щодо запровадження нових видів відпустки без збереження зарплати Лист від 29.04.2016 р. № 243/13/116-16*
  • Відпустка без збереження зарплати: визначаємо непорушні правила Відпустка «за свій рахунок» — універсальний спосіб для працівника вирішити особисті проблеми або урвати час для відпочинку (нехай і безоплатного), коли оплачувані відпустки уже використані. При вирішенні питання щодо оформлення відпустки без збереження зарплати першу скрипку грає бажання працівника, тобто ініціатива скористатися цією відпусткою має йти саме від нього. І ніякої самодіяльності від роботодавця! Прерогативою примусово відправляти працівників у відпустки «за свій рахунок» наділені лише керівники окремих держструктур. Як оформити відпустку без збереження зарплати і про які підводні течії слід пам’ятати — у статті.
  • Відпустка поза графіком, відпускні не у строк: чи можливо Працівниця нашого підприємства в терміновому порядку хоче оформити щорічну відпустку з датою початку відпустки наступного дня після того, як вона написала заяву. Роботодавець не проти її відпустити, але виникає запитання, коли їй виплатити суму відпускних? Чи вважатиметься порушенням трудового законодавства перенесення основної щорічної відпустки поза графіком, без попередження за два тижні? Чим загрожує виплата відпускних за день до початку відпустки або після закінчення відпустки? Підкажіть можливий варіант вирішення цього питання. (запитання з електронної пошти ot@id.factor.ua)
  • Щорічна відпустка для помічника судді: визначаємо тривалість з 01.05.2016 р. Якої тривалості слід надавати щорічну відпустку помічникам суддів? Чи існують особливості визначення тривалості цієї відпустки у робочому році, на який припала зміна законодавства у сфері держслужби? Чи зараховують зараз стаж роботи на посаді помічника судді до стажу держслужби? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Виникнення права на дві щорічні додаткові відпустки за стаж держслужби в одному році: чи це можливо Станом на 01.05.2016 р. у держслужбовця стаж держслужби становив 8 років. Тоді як 9-річного стажу держслужби він досяг 26.05.2016 р. Чи виникає у цього держслужбовця право на щорічну додаткову відпустку за 8-річний стаж держслужби? Якщо так, то чи має право цей держслужбовець скористатися цієї відпусткою спочатку тривалістю 4 календарні дні за 8-річний стаж держслужби і згодом — тривалістю 5 календарних днів за 9-річний стаж держслужби? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Неформальне спілкування в організації: викорінювати, підтримувати, формувати? Як легко, можливо, навіть приємно, було б керувати організацією, в якій люди слухаються тільки вас, беззаперечно, без жодних зайвих думок. Уявіть собі цю казкову утопію. Ви сказали — він виконав! І саме так, як ви сказали, у строк, ні з ким не радячись, ні на що не відволікаючись… Які вже тут розмови про сім’ю, про відпочинок, про мистецтво?! Ось це була б досконала людська машина, механізм! Одне тільки страшно — у цій машині керівнику довелося б одноосібно нести відповідальність не тільки за всі досягнення організації, а й за всі недоліки, промахи і помилки. Тож, може, й добре, що люди на роботі говорять і думають не тільки про роботу? Що не такі вже вони досконалі гвинтики досконалого механізму? Давайте подумаємо.
  • Які особисті проблеми заважають керівнику керувати Керівники — теж люди! Як і всі, вони зазнають прикростей від побутових умов, хвороб, соціальної напруги, проблем у родині. Погана погода їх засмучує, невдачі дитини у навчанні лякають, подружні сварки виводять з рівноваги. Але тут ми говоритимемо не про це, не про самі ситуації, адже вони все одно трапляються, і тут нічого не поробиш. Нас більше цікавить, які внутрішні переконання, ставши занадто глобальними, заважають керівнику… і не лише керувати, а й працювати, будувати відносини та й просто — жити! Ці переконання, засвоєні, як правило, в ранньому дитинстві, визначають властиву особистості поведінку, її риси і нерідко беруть участь у породженні її проблем. Одне добре — виявивши їх, усвідомивши, можна послабити їх владу і відновити своє право на вибір способу дій. Запрошуємо вас до такого «психоаналізу»!
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у вересні 2016 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі