Теми статей
Обрати теми

Лікар-сумісник на 0,5 ставки: що з надбавкою «за складність»

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Лікар-психіатр працює за сумісництвом на 0,5 ставки. Який розмір надбавки за складність та напруженість у роботі можна встановити такому працівнику?

Усі види виплат для медичних працівників визначені в Умовах оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Керівникам закладів охорони здоров’я надано право встановлювати працівникам надбавки за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі в розмірі до 50 % посадового окладу, встановленого у штатному розписі закладу (п. 4.4 Умов № 308/519).

Зауважимо, що надбавка за складність і напруженість у роботі може встановлюватися як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом в межах фонду оплати праці, затвердженого у кошторисі закладу. Конкретний розмір цієї надбавки визначається залежно від обсягу виконуваної роботи та не може перевищувати (разом із надбавками за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи у разі їх установлення) 50 % посадового окладу, встановленого у штатному розписі за кожною посадою. Призначення надбавки за складність і напруженість у роботі оформлюється наказом керівника закладу охорони здоров’я.

Робота за сумісництвом передбачає виконання, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час (п. 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінфіну від 28.06.93 р. № 43). Робота за сумісництвом оформлюється лише за наявності вакантної посади.

Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 годин на день і повного робочого дня у вихідний день, а загальна тривалість роботи протягом місяця — половини місячної норми робочого часу (п. 2 постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245). Робота за сумісництвом виконується у вільний від основної роботи час за графіком, складеним з урахуванням вимог вказаних нормативних актів.

Висновок: Якщо лікар-психіатр працює за сумісництвом на 0,5 ставки, йому може бути встановлено надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі до 50 % від цієї ставки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі