Теми статей
Обрати теми

Студентка медвишу на посаді медсестри ЗПСМ: що з тарифним розрядом

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
До Центру первинної медико-санітарної допомоги на посаду медичної сестри загальної практики — сімейної медицини (0,5 ставки) працевлаштовується студентка 4 курсу лікувального факультету медичного вишу. У неї немає сертифіката медичної сестри загальної практики — сімейної медицини. Який тарифний розряд необхідно встановити такій працівниці?

Професійні вимоги до фахівців з вищою неповною медичною освітою встановлені у Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженому наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117.

Так, право працювати на посаді сестри медичної загальної практики — сімейної медицини мають особи з неповною вищою освітою (молодший спеціаліст), базовою вищою освітою (бакалавр) або повною вищою освітою (магістр) за напрямом підготовки «Медицина», спеціальністю «Сестринська справа», «Лікувальна справа» або «Акушерська справа», які пройшли спеціалізацію за профілем роботи.

Крім того, таке право мають також студенти вищих медичних навчальних закладів (університетів, інститутів) після закінчення 3 курсів лікувальних факультетів вказаних вишів (п. 3 розд. ІІІ Переліку вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю, наведеного у додатку 1 до наказу МОЗ від 25.12.92 р. № 195). При цьому для оформлення студентки вищого медичного навчального закладу на посаду медичної сестри загальної практики — сімейної медицини до Центру первинної медико-санітарної допомоги (далі — ЦПМСД) достатньо пред’явити адміністрації Центру довідку про закінчення 3 курсів лікувального факультету вказаного вишу.

Висновок: Студентку 3-го курсу лікувального факультету вищого медичного навчального закладу допустимо оформити на посаду сестри медичної загальної практики — сімейної медицини ЦПМСД без категорії з посадовим окладом, що відповідає 7-му тарифному розряду за Єдиною тарифною сіткою (п.п. 2.2.8 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519). При цьому керівник закладу повинен вирішити питання щодо направлення такого працівника на курси спеціалізації із сімейної медицини.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі