Теми статей
Обрати теми

Тарифний розряд головного лікаря ЦПМСД: яку групу оплати праці обрати

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Ми — Центр первинної медико-санітарної допомоги, у підпорядкуванні якого знаходиться 12 амбулаторій. Чисельність прикріпленого населення становить 30 — 50 тис. чол. Яку групу оплати праці обрати при установленні тарифного розряду головному лікарю нашого Центру?

При встановленні посадового окладу керівнику Центру первинної медико-санітарної допомоги застосовують Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Для встановлення базового окладу керівнику зазначеного центру необхідно визначити групу з оплати праці керівників за п. 6 додатка 2 до Умов № 308 (виходячи з показника прикріпленого населення), до якої належить Центр первинної медико-санітарної допомоги. Чисельність прикріпленого для обслуговування населення визначається на підставі даних територіального органу статистики та погоджується з місцевим органом охорони здоров’я. Так, наприклад, якщо до Центру прикріплено до 50 тис. чол., — це буде V група з оплати праці керівника.

За таблицею, наведеною у п.п. 2.2.1 Умов № 308, V група відповідає 14-му тарифному розряду за Єдиною тарифною сіткою. Якщо керівник має кваліфікаційну категорію за лікарською спеціальністю або спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я», цей оклад підвищують відповідно до п.п. 2.4.1 Умов № 308.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі