Позашкільний заклад змінив підпорядкування: чи аргумент для скасування надбавки його керівнику

Ткаченко Оксана, начальник відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування
Контрактом керівника державного позашкільного навчального закладу передбачено встановлення йому 50-відсоткової надбавки за високі досягнення у праці. Нещодавно за рішенням місцевих органів влади навчальний заклад змінив підпорядкування (проте залишився державним). На цій підставі новий орган вищого рівня відмовляє керівнику у виплаті вказаної надбавки. Чи правомірні такі дії?

Як правило, умови оплати праці керівників навчальних закладів, у тому числі встановлення їм надбавок, визначені особливою формою трудового договору — контрактом.

У ст. 36 КЗпП наведені підстави для припинення трудового договору. Цією ж статтею передбачено, що зміна підпорядкованості підприємства, установи, організації не припиняє дії трудового договору. У разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації дія трудового договору працівника продовжується.

Отже, при зміні головного розпорядника коштів контракт керівника позашкільного навчального закладу не припиняє своєї дії. Тому

скасування надбавок, установлених чинним контрактом, повинно мати під собою відповідні обґрунтування (через невиконання певного напрямку роботи, неякісне виконання завдань тощо).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі