Цивільна оборона → цивільний захист: працеоплатні зміни для відповідального у медзакладі

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров'я України
Штатним розписом закладу охорони здоров’я передбачено посаду «начальник штабу цивільної оборони». Зараз у Класифікаторі професій такої професійної назви роботи не передбачено, а фігурує тільки назва роботи «Фахівець з питань цивільного захисту». У зв’язку з цим чи потрібно вносити зміни до штатного розпису лікувального закладу? Якщо так, то чи вплинуть правки в назві посади на оплату праці працівника, який її обіймає? Чи відрізняється ситуація, якщо в лікувальному закладі передбачено штатну посаду інженера штабу з цивільної оборони?

Додатками до наказу МОЗ «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 передбачено такі посади відповідальних за цивільну оборону:

— «начальник штабу цивільної оборони» — вводиться 1 посада в закладах, віднесених до I — III груп з оплати праці керівних працівників;

— «інженер штабу цивільної оборони» — вводиться в закладах, віднесених до IV — V груп з оплати праці, виходячи з розрахунку: 0,25 посади в закладах з кількістю лікарських посад до 30; 0,5 посади у закладах з кількістю лікарських посад від 30 до 50; 0,75 посади у закладах з кількістю лікарських посад понад 50.

За загальним правилом назви посад у штатному розписі зазначаються відповідно до Класифікатора професій. Щодо наведених посад у Класифікаторі професій ДК 003:2010, затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327, є зміни. Їх унесено наказом Мінекономрозвитку від 02.09.2015 р. № 1084.

Так, з 01.10.2015 р. з Класифікатора професій ДК 003:2010 виключено професійну назву роботи «начальник штабу цивільної оборони» (код 1210.1), що значилася у професійній групі «Керівники підприємств, установ та організацій». Проте одночасно Класифікатор професій ДК 003:2010 поповнився новою професійною назвою роботи «фахівець з питань цивільного захисту» (код 2149.2), що віднесена до професійної групи «Професіонали в інших галузях інженерної справи».

Зверніть увагу! У зв’язку зі змінами професійних назв робіт у Класифікаторі професій ДК 003:2010 необхідно внести зміни до штатного розпису* закладу охорони здоров’я: посаду «начальник штабу цивільної оборони» або «інженер штабу цивільної оборони» замінити на посаду «фахівець з питань цивільного захисту».

* Також зміни потрібно внести і до інших документів — особової картки та особової справи працівника, його трудової книжки, посадової інструкції. Про це ми розповідали у спецвипуску «ОП», 2015, № 4/1, с. 17. — Прим. ред.

Які тарифні розряди за ЄТС передбачено для посади «фахівець з питань цивільного захисту»? Для відповіді на це запитання звернемося до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Цими Умовами прямо не передбачено тарифного розряду для посади «фахівець з питань цивільного захисту». Проте, як зазначалося раніше, цю професійну назву роботи віднесено до професійної групи «Професіонали в інших галузях інженерної справи». Тому при встановленні тарифного розряду для посади «фахівець з питань цивільного захисту» слід скористатися схемою тарифних розрядів для інших професіоналів, наведеною в п.п. 3 п.п. 2.2.21 Умов № 308.

Важливо! Працівнику, який обіймає посаду фахівця з питань цивільного захисту, посадовий оклад установлюють на рівні таких тарифних розрядів за ЄТС: провідному — 10-й, I категорії — 9-й, II категорії — 8-й, без категорії — 7-й тарифний розряд.

Для працівника, який раніше обіймав посаду начальника штабу цивільної оборони, це матиме деякі наслідки. Річ у тім, що згідно з п.п. 2.2.1 Умов № 308 для посади начальника штабу цивільної оборони передбачено 11 — 10-й тарифні розряди (залежно від групи оплати праці) без прив’язки до категорій. Тоді виникає запитання: як установити тарифні розряди працівнику після перейменування посади начальника штабу цивільної оборони на посаду фахівця з питань цивільного захисту?

У цьому випадку можна звернутися до п. 11 Загальних положень Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 р. № 336: працівники, які мають достатній практичний досвід та успішно виконують у повному обсязі покладені на них завдання та обов’язки, можуть бути призначені на відповідні посади за рекомендацією атестаційної комісії. На цій підставі працівник, який раніше обіймав посаду начальника штабу цивільної оборони, може бути призначений керівником на посаду провідного фахівця з питань цивільного захисту з установленням йому посадового окладу за 10-м тарифним розрядом.

Інша ситуація склалася щодо оплатних моментів при зміні посади «інженер штабу цивільної оборони» на посаду «фахівець з питань цивільного захисту». Річ у тім, що тарифні розряди для інженерів усіх спеціальностей установлюються на підставі п.п. 3 п.п. 2.2.21 Умов № 308, тобто як і для інших професіоналів, до категорії яких віднесено й посаду «фахівець з питань цивільного захисту». Отже, при зазначеній зміні назв посад в оплатному сенсі все залишилося без змін.

Увага! У цій ситуації зміну посад «начальник штабу цивільної оборони» та «інженер штабу цивільної оборони» на посаду «фахівець з питань цивільного захисту» слід розглядати як зміну істотних умов праці незалежно від наслідків: змінюється тільки найменування посади чи одночасно відбувається і зміна тарифного розряду.

Роботодавець зобов’язаний повідомити працівника про зміну істотних умов праці не пізніше ніж за два місяці до їх упровадження ( ч. 3 ст. 32 КЗпП). Якщо працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір із ним припиняють на підставі п. 6 ст. 36 КЗпП ( ч. 4 ст. 32 КЗпП).

Про скасування професійної назви роботи «начальник штабу цивільної оборони» МОЗ інформував у листі від 21.12.2015 р. № 10.03.67/ 39947.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі