№6

Оплата праці, березень, 2016/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • «Бюджетну» зарплату за січень — квітень 2016 року не індексують Як розрахувати коефіцієнти індексації для грошових доходів за березень 2016 року, ураховуючи появу нового порога індексації 103 %? Чи настало право на індексацію зарплат у бюджетній сфері? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Госпрозрахункова індексація: непрописані ситуації — консультують профі Оновлена у грудні минулого року, але все така ж скупа та суха індексаційна нормативка залишила «за кадром» врегулювання безлічі практичних питань. Ми зібрали найзлободенніші запитання наших читачів, що надходять на нашу редакційну пошту (ot@id.factor.ua), і поставили їх профільному експерту Міністерства соціальної політики України. Відповіді на них і позицію профільного «працеоплатного» відомства озвучить автор.
  • Коливання розміру посадового окладу: як обчислювати індексацію Останнє підвищення зарплати працівника госпрозрахункового підприємства було в жовтні 2015 року — його оклад після підвищення склав 3000 грн. Базовий місяць для індексації зарплати працівника — жовтень 2015 року. У грудні 2015 року працівнику було знижено посадовий оклад до 2500 грн., про що він був попереджений за 2 місяці. З січня 2016 року у працівника настало право на індексацію. З березня 2016 року йому збільшили посадовий оклад на 30 грн. і він став дорівнювати 2530 грн. Як індексується зарплата за березень 2016 року?
  • Індексуємо зарплату окремих категорій працівників: «дивимося в корінь» оновленої норми Якщо у вашому полку прибуло, то обов’язково пригадайте про спеціальні приписи, установлені п. 10 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078). Контингент прибулих може різнитися, але для зарплатної індексації тепер їх об’єднує одна норма. І незважаючи на видиму схожість загального правила, у його застосуванні є істотні нюанси. Про них зараз і розповімо.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у березні 2016 року Якщо роботодавець своєчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати та виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) і тільки в тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
  • Матеріальна допомога на соцпобут: коли можна виплатити педагогічним працівникам Чи можна виплатити педагогічному працівнику допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі посадового окладу, якщо такий працівник уже отримав протягом року матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки?
  • «Декретниці» нарахували премію: чи виконувати вимогу щодо ЄСВ з МЗП Яким чином нараховується ЄСВ на виробничі премії в розмірі менше мінімальної заробітної плати, нараховані найманим працівникам, які знаходяться у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами / для догляду за дитиною до трьох та шести років?
  • Увага! Військовий збір у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ Чи потрібно показувати в рядку «Військовий збір» розділу II форми № 1ДФ у загальній сумі нарахованого та виплаченого доходу виплати, з яких військовий збір не утримується?
  • ЄСВ з МЗП: квартальна премія звільненому працівнику У березні 2016 року було виявлено, що звільненому 21 грудня 2015 року працівнику (це місце роботи — основне, працівник не є інвалідом) помилково не було нараховано премію за IV квартал 2015 року в розмірі 900 грн. Як обкладається зазначена сума премії єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і чи потрібно виконувати в цій ситуації вимогу про сплату єдиного внеску з мінімальної заробітної плати?
  • ЄСВ з МЗП: донараховуємо помилково не нараховану квартальну премію працівнику У березні 2016 року було виявлено, що працівнику помилково не було нараховано премію за IV квартал 2015 року в розмірі 900 грн. Як обкладається зазначена сума премії єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і чи потрібно виконувати в цій ситуації вимогу про сплату єдиного внеску з мінімальної заробітної плати?
  • Нараховуємо виплати колишньому працівнику: правила оподаткування Остаточний розрахунок із працівником, який звільняється, має бути своєчасним і повним. Але як показує практика, це буває не завжди. Інколи через ті чи інші причини належні працівнику суми нараховують і виплачують уже після його звільнення. Чи потрапляють такі виплати до бази нарахування ЄСВ? Чи утримують з них ПДФО і ВЗ? На ці запитання ви знайдете відповіді в нашій статті.
  • Директор і методист методцентру: визначаємо право на надбавки за вислугу років і «престижність» Чи належать посади директора і методиста методичного центру до педагогічних посад? Чи мають працівники, які обіймають такі посади, право на надбавку за вислугу років та надбавку за «престижність» праці?
  • Цивільна оборона → цивільний захист: працеоплатні зміни для відповідального у медзакладі Штатним розписом закладу охорони здоров’я передбачено посаду «начальник штабу цивільної оборони». Зараз у Класифікаторі професій такої професійної назви роботи не передбачено, а фігурує тільки назва роботи «Фахівець з питань цивільного захисту». У зв’язку з цим чи потрібно вносити зміни до штатного розпису лікувального закладу? Якщо так, то чи вплинуть правки в назві посади на оплату праці працівника, який її обіймає? Чи відрізняється ситуація, якщо в лікувальному закладі передбачено штатну посаду інженера штабу з цивільної оборони?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі