Теми статей
Обрати теми

Обчислюємо стаж для виплати надбавки за вислугу років: чи усі періоди роботи у виші зараховувати

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи враховувати у стажі для виплати надбавки за вислугу років періоди роботи у вищому навчальному закладі III — IV рівнів акредитації на посадах диспетчера навчальної частини, методиста-координатора навчальної частини, начальника сектору учбової роботи навчальної частини?

Виплата надбавки за вислугу років гарантована педагогічним та науково-педагогічним працівникам ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII. Ця надбавка здійснюється щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи.

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджено постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78, постанова № 78), де, зокрема, йдеться про обчислення стажу для виплати надбавок за вислугу років.

У п. 2 Порядку № 78 вказано: до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік № 963), а також деякі інші види діяльності. Також у п. 2 постанови № 78 зазначено: дія Порядку № 78 поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком № 963 і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

Важливо! До Переліку № 963 не включено посади диспетчера навчальної частини, методиста-координатора навчальної частини, начальника сектору учбової роботи навчальної частини.

З метою зарахування до педагогічного стажу часу роботи на посаді методиста-координатора необхідно привести назву цієї посади до вимог згаданого Переліку, яким серед посад педагогічних працівників затверджено назву «методист».

Для виправлення ситуації з неправильною назвою посади в трудовій книжці працівника необхідно звернутись до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту населення від 29.07.93 р. № 58. Так, відповідно до п. 2.6 цієї Інструкції у разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу працівника виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис. Власник або уповноважений ним орган за новим місцем роботи зобов’язаний надати працівнику в цьому необхідну допомогу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі