Теми статей
Обрати теми

В асистента вишу є міжнародний сертифікат: який оклад та надбавки йому встановити

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи встановлюється кваліфікаційна категорія та надбавка до посадового окладу асистенту університету, який пройшов міжнародну сертифікацію?

Відповідно до Переліку посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, посаду асистента кафедри віднесено до науково-педагогічних працівників.

Встановлення тарифних розрядів залежно від кваліфікаційної категорії за результатами атестації передбачено для викладачів вищих навчальних закладів І — ІІ рівнів акредитації.

Згідно з додатком 2 до наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 посадовий оклад асистента вищого навчального закладу ІІІ — ІV рівнів акредитації встановлюється на рівні 16 тарифного розряду без вимог до кваліфікаційної категорії.

Зазначеним наказом не передбачено встановлення цільових доплат і надбавок за наявність сертифіката міжнародного визнання з вивчення курсу англійської мови, зокрема сертифіката CELTA.

Статтею 57 Закону України «Про вищу освіту» також не передбачено встановлення доплат і надбавок за результатами підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників, проходження яких має здійснюватися не рідше одного разу на п’ять років.

Водночас п.п. 2 «а» п. 4 наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 надано право керівникам установлювати працівникам навчальних закладів надбавки у розмірі до 50 % посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) за високі досягнення у праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі