Теми статей
Обрати теми

Атестуємо вихователя ДНЗ на спеціаліста другої категорії

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
На посаді вихователя ДНЗ працює педагог, яка закінчила університет у 2007 році за спеціальністю «філологія». Педагогічний стаж 3 роки. Чи можемо ми її атестувати на другу категорію? Курси підвищення кваліфікації пройшла у 2017 році на тему «Вихователь ДНЗ».

Пунктом 4.1 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 (далі — Типове положення), установлено, що атестація на відповідність займаній посаді з присвоєнням кваліфікаційних категорій проводиться щодо вихователів, які мають повну вищу педагогічну освіту зі спеціальності дошкільна освіта, дошкільне виховання або які мають дві освіти, одна з яких — неповна вища педагогічна або базова педагогічна з цієї самої спеціальності, а друга — повна вища педагогічна освіта за іншим фахом за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра.

Водночас згідно з п. 3.26 Типового положення особи з повною вищою педагогічною освітою або іншою повною вищою освітою, прийняті на посади педагогічних працівників за спеціальностями, фахівці з яких підготовлені у недостатній кількості, за умови проходження ними підвищення кваліфікації, атестуються як такі, що мають відповідну освіту.

Відповідно до п. 4.7 Типового положення присвоєння кваліфікаційних категорій за результатами атестації здійснюється послідовно.

Тому атестаційна комісії I рівня, яку п. 2.12 Типового положення уповноважено атестувати педагогічних працівників на відповідність займаній посаді та присвоювати кваліфікаційні категорії «спеціаліст», «спеціаліст другої категорії», «спеціаліст першої категорії», має право присвоїти вихователеві з повною вищою педагогічною освітою, який пройшов курси підвищення кваліфікації, другу кваліфікаційну категорію, як такому, що прийнятий на педагогічну посаду зі спеціальності, фахівців з якої підготовлено у недостатній кількості.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі