Теми статей
Обрати теми

Підвищення окладів педпрацівників на 10 %: профспілкова позиція

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
З 01.01.2018 р. посадові оклади педпрацівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам, підвищено на 10 %. На думку «освітянської» Профспілки, інші підвищення розраховувати від «голого» окладу або від окладу з урахуванням 10-відсоткового підвищення?

Пунктом 1 постанови КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 р. № 22 (далі — постанова № 22) установлено, що визначені в додатку 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 (далі — постанова № 1298) посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підвищено з 1 січня 2018 року на 10 %. Додатком 2 до постанови № 1298 затверджено Схему тарифних розрядів посад педагогічних та інших працівників.

Тобто визначені за цією Схемою тарифних розрядів розміри посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників, що підвищені на 10 % відповідно до постанови № 22, є такими схемними, «базовими» посадовими окладами (ставками заробітної плати), від яких мають визначатися всі інші виплати.

Слід звернути увагу на те, що постановами № 22 та № 1298, а також будь-якими іншими Урядовими постановами, не передбачено норми про визначення суми кожного підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати без урахування попереднього, яка зазначена у п. 5 наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Передбачений у п. 5 наказу № 557 порядок застосовується до визначення розмірів підвищень ставок заробітної плати та посадових окладів, передбачених в Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, за певні умови праці педагогічних працівників, а саме за роботу у відповідних типах навчальних закладів, зокрема ліцеях, гімназіях, закладах загальної середньої освіти з вивченням іноземних мов, спеціальних школах-інтернатах та інших закладах загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами та для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, за педагогічні звання, встановлено підвищену на 10 — 30 % оплату.

Профспілка звернулася до МОН з приводу листа «Щодо оплати праці у 2018 році» від 30.01.2018 р. № 1/9-64*, яким у порушення вимог ст. 2 Закону України «Про освіту» 05.09.2017 р. № 2145-VIII (далі — Закон про освіту) запроваджено норму, що не відповідає постанові № 22.

* У цьому листі з посиланням на п. 5 наказу № 557 зазначено: у разі якщо працівнику навчального закладу, установи освіти передбачено підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) за декількома підставами, передбаченими умовами оплати праці (наприклад, за педагогічне звання, тип навчального закладу, підвищення на 10 % відповідно до постанови № 22 тощо), то абсолютний розмір кожного підвищення визначається виходячи з розміру посадового окладу (ставки заробітної плат) без урахування іншого підвищення. — Прим. ред.

Згідно з ч. 2 ст. 2 Закону про освіту листи, інструкції, методичні рекомендації, інші документи органів виконавчої влади, крім наказів, зареєстрованих Міністерством юстиції України, та документів, що регулюють внутрішню діяльність органу, не є нормативно-правовими актами і не можуть встановлювати правові норми.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі