Теми статей
Обрати теми

Щодо тривалості щоденної роботи при 36-годинному шестиденному робочому тижні

Міністерство соціальної політики України
Лист від 16.02.2018 р. № 249/0/101-18

Відповідно до частини другої статті 52 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) на тих підприємствах, в установах, організаціях, де за характером виробництва та умовами роботи запровадження п’ятиденного робочого тижня є недоцільним, встановлюється шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем. При шестиденному робочому тижні тривалість щоденної роботи не може перевищувати 7 годин при тижневій нормі 40 годин, 6 годин при тижневій нормі 36 годин і 4 годин при тижневій нормі 24 години.

Тобто у наведеній нормі статті забороняється лише перевищення зазначеної тривалості роботи.

При цьому частиною другою статті 53 КЗпП визначено, що напередодні вихідних днів тривалість роботи не може перевищувати 5 годин.

Отже, оскільки тривалість роботи напередодні вихідного дня при шестиденному робочому тижні становитиме 5 годин, а в статті 52 КЗпП забороняється перевищення 6 годин роботи, в наведених нормах не вбачається суперечностей.

Таким чином, якщо тижнева норма робочого часу працівника становить 36 годин на тиждень, тривалість його роботи протягом тижня слід розподілити наступним чином: з понеділка по п’ятницю — 6 годин, у суботу — 5 годин.

Директор Департаменту заробітної плати та умов праці О. Товстенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі