Теми статей
Обрати теми

Визначаємо стаж для «безперервної» надбавки при звільненні-прийнятті лікаря

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров`я України
У медзакладі працівник обіймав посаду головного лікаря і за сумісництвом — посаду лікаря загальної практики — сімейної медицини. Через реорганізацію цього медзакладу його було звільнено із зазначених посад 05.12.2017 р. та прийня то 06.12.2017 р. на посаду головного лікаря новоствореного центру первинної медико-санітарної допомоги. З 09.01.2018 р. по 12.03.2018 р. він перебував на курсах спеціалізації зі спеціальності «Організація та управління охороною здоров’я».
У подальшому він планує працювати за сумісництвом на посаді лікаря загальної практики — сімейної медицини на 0,25 ставки. Чи зберігатиметься за ним право на надбавку за тривалість безперервної роботи при працевлаштуванні на цю посаду, якщо перерва у роботі для виплати цієї надбавки минула 05.03.2018 р. і працівник на цю дату ще не працевлаштований на посаду лікаря загальної практики — сімейної медицини?

Порядок обчислення стажу роботи та умови виплати надбавки за тривалість безперервної роботи визначено Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Надбавка за тривалість безперервної роботи нараховується працівникам за переліком посад і закладів (структурних підрозділів), наведених у п. 4.1 Умов № 308/519.

Порядок обчислення стажу роботи, що дає право на отримання надбавки за тривалість безперервної роботи, наведений у п.п. 4.1.3 Умов № 308/519.

У разі звільнення працівника із закладу (підрозділу) у зв’язку з ліквідацією (реорганізацією) закладу стаж безперервної роботи, що дає право на надбавку за тривалість безперервної роботи, зберігається працівникові за умови його зарахування на роботу в заклад і на посаду, наведених у п.п. 4.1.1 Умов № 308/519, не пізніше трьох місяців з дня звільнення (п.п. 4 п.п. 4.1.3 Умов № 308/519).

Отже, головний лікар, який не працевлаштувався на посаду лікаря загальної практики — сімейної медицини до закінчення трьох місяців з дня звільнення з цієї посади, втратив попередній стаж безперервної роботи, що дає право на отримання надбавки за тривалість безперервної роботи. При працевлаштуванні на посаду лікаря загальної практики — сімейної медицини стаж для отримання зазначеної надбавки обчислюватиметься з дати оформлення на цю посаду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі