Теми статей
Обрати теми

Перенесення робочого дня з квітня на травень: як вплине на зарплату

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці
В установі згідно з рекомендаціями Кабміну, вик ладеними у розпорядженні КМУ від 11.01.2018 р. № 1-р, перенесли робочий день з понеділка 30 квітня 2018 року на суботу 5 травня 2018 року. Як таке перенесення вплине на розрахунок зарплати? Чи вважати квітень не повністю відпрацьованим місяцем, якщо у зв’язку з перенесенням з 20 робочих днів працівники відпрацювали 19? У свою чергу, якщо всі дні в травні будуть відпрацьованими, то чи будуть у працівників понаднормові години роботи, оскільки із-за перенесення збільшилася кількість робочих днів (було 20, стало 21)?

У поставленому запитанні немає нічого складного. Хоча в бухгалтерів cхожі запитання іноді виникають. Давайте розкладемо все по поличках.

Перенесення робочих днів здійснюють з метою створення сприятливих умов для використання святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП*), а також раціонального використання робочого часу. Займається такою рекомендацією Уряд, про що повідомляє у своєму розпорядженні. Так, на 2018 рік Кабмін рекомендував такі перенесення робочих днів (див. розпорядження КМУ від 11.01.2018 р. № 1-р):

* Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

— з п’ятниці 9 березня 2018 року — на суботу 3 березня 2018 року;

— з понеділка 30 квітня 2018 року — на суботу 5 травня 2018 року;

— з п’ятниці 29 червня 2018 року — на суботу 23 червня 2018 року;

— з понеділка 24 грудня 2018 року — на суботу 22 грудня 2018 року;

— з понеділка 31 грудня 2018 року — на суботу 29 грудня 2018 року.

Увага! Рекомендації КМУ стосуються виключно роботодавців, у яких встановлений п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу і неділю.

Зауважте: зазначені перенесення мають рекомендаційний характер. Рішення про перенесення робочих днів роботодавець приймає самостійно шляхом видання наказу або іншого розпорядчого документа. Якщо ж роботодавець прийняв рішення про перенесення робочих днів, то він повинен пам’ятати:

img 1Рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства, установи, організації та норму тривалості робочого часу в місяцях, в яких уведено перенесення робочих днів. При цьому зверніть увагу: при перенесенні робочих днів загалом за рік не зменшуються тривалість робочого часу, фонд зарплати, обсяги виробництва тощо.

З рекомендацій Уряду про перенесення робочих днів у 2018 році видно, що березневі, червневі та грудневі перенесення не призводять до змін у тривалості робочого часу, адже всі вони проводяться в межах одного місяця (окремо в березні, червні та грудні 2018 року). Отже, норми тривалості робочого часу для цих місяців не змінилися**.

** Норми тривалості робочого часу на 2018 рік для 5-денного робочого тижня як з урахуванням рекомендацій Уряду, так і без знайдете в «ОП», 2018, № 2, с. 26 і 27.

А ось у результаті квітнево-травневих перенесень змінюються норми тривалості робочого часу для квітня і травня 2018 року. Так, змінилася кількість робочих днів у квітні з 20 на 19, у травні — з 20 на 21.

img 2Виходити на роботу, надавати відпустки треба за зміненим у зв’язку з перенесенням робочих днів графіком роботи. Так, наприклад, якщо останній день відпустки припадає на п’ятницю 4 травня 2018 року, то при перенесенні робочого дня з 30 квітня на 5 травня працівник зобов’язаний приступити до роботи 05.05.2018 р. (у суботу), як у день, який є для нього робочим згідно зі зміненим (у зв’язку зі «святковими» перенесеннями) графіком роботи.

img 3Для збереження балансу робочого часу за рік тривалість встановленого робочого дня в суботу повинна дорівнювати тривалості робочого дня, за який здійснюється відпрацювання.

img 4У табелі обліку використання робочого часу день, який переноситься (наприклад, 30 квітня), зазначаєте як вихідний (для працівників, які перебували у відпустці, — як відпустку). А ось день, коли здійснюється відпрацювання (субота 5 травня), — як робочий (проставляєте години (дні) роботи).

З основними особливостями квітнево-травневих перенесень робочих днів розібралися. Давайте далі проаналізуємо, як вплине на зарплату новий графік роботи установи після перенесення робочих днів з 30 квітня на 5 травня, оскільки саме це перенесення вплинуло на кількість робочих днів/годин у цих місяцях.

Отже, як ми сказали вище, перенесення робочих днів змінює як графік роботи установи, так і норму тривалості робочого часу в місяцях перенесення (див. таблицю нижче).

Місяці

Кількість робочого часу, дні/години

без урахування рекомендацій КМУ

з урахуванням рекомендацій КМУ

Квітень-2018

20/159

19/152

Травень-2018

20/159

21/166

Якщо оплата праці працівника здійснюється виходячи з денної або годинної тарифної ставки, то зарплату нараховують шляхом множення тарифної ставки на кількість фактично відпрацьованого часу.

Інша річ, коли працівникові встановлена місячна тарифна ставка (посадовий оклад). У такому разі якщо він повністю відпрацював усі дні за графіком роботи в місяці, за який проводиться розрахунок зарплати, то йому нараховують тарифну ставку (оклад) в повному розмірі. Водночас якщо такий працівник-«окладник» відпрацює через якісь причини (відпустка, хвороба тощо) не всі дні місяця, які згідно з графіком є для нього робочими, то заробітна плата йому буде нарахована тільки за фактично відпрацьовані дні***.

*** Див. також лист Мінсоцполітики від 27.12.2017 р. № 2993/0/101-17 в «ОП», 2018, № 2, с. 6.

Оскільки у зв’язку з перенесенням робочих днів і у квітні, і у травні 2018 року міняється графік роботи установи та норма робочого часу, то, відпрацювавши всі дні за зміненим графіком (19 днів у квітні і 21 день у травні), йому нарахують зарплату як за повністю відпрацьований місяць. Якщо ж з якихось причин ці місяці будуть відпрацьовані не повністю, то зарплату слід нараховувати пропорційно відпрацьованим дням:

— квітень-2018: ЗП за місяць: 19 днів за зміненою нормою квітня х фактичну кількість відпрацьованих днів;

— травень-2018: ЗП за місяць: 21 днів за зміненою нормою травня х фактичну кількість відпрацьованих днів.

Таким чином, говорити про те, що у зв’язку з перенесенням робочих днів квітень відпрацьовано не повністю, неправильно. Не буде і понаднормових годин при відпрацьованих 21 днях у травні 2018 року. Адже працівникам згідно з рекомендаціями КМУ встановлено новий графік роботи зі зміненою тривалістю робочого часу у квітні та травні. Та й оплачуватися робочий день у суботу буде як звичайний робочий день, а не відповідно до ст. 72 і 107 КЗпП, коли працівників залучають до роботи у вихідний день з компенсацією додаткового дня відпочинку або оплатою в «подвійному розмірі». При перенесенні робочих днів це правило не застосовується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі