Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Нові рахунки для сплати ЄСВ

З 02.05.2019 р. розпочнуть функціонувати нові рахунки для сплати ЄСВ, відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку — 899998). Граничний термін використання «старих» ЄСВ-рахунків минає 26.04.2019 р. Річ у тому, що 30.04.2019 р. система електронних платежів банків працювати не буде (інформація на сайті НБУ від 02.04.2019 р. bank.gov.ua).

Таке повідомлення 9 квітня 2019 року з’явилося на сайті Держказначейства treasury.gov.ua. Нові реквізити вже можна знайти на сайті ДФСУ sfs.gov.ua (детальніше про те, як це зробити, читайте статтю «Нові ЄСВ-рахунки: як не помилитися в обранні»).

І ще важливий момент. Кошти, які будуть перераховані платниками з 02.05.2019 р. на «старі» ЄСВ-рахунки, не зараховуватимуться на сплату, а повертатимуться платникам як невияснені надходження. Це означає, що «лояльно-перехідна» схема з перекиданням сум ЄСВ із старого рахунку на новий цього разу працювати не буде. Кошти, що надішли на старі рахунки, НЕ переадресовуються на нові. Що в деяких платників може призвести до несплати ЄСВ. Тому будьте уважними.

У частині погашення заборгованості зі сплати ЄСВ, що утворилася станом на 01.10.2013 р., для отримання нових реквізитів рахунків слід звернутися до ДФС або відділення Пенсійного фонду за своїм місцем реєстрації.

Компенсації виплат «солдатам» підприємств не буде

Напевно, багато хто вже встиг забути, що така компенсація взагалі існувала. А хтось навпаки сподівався та вірив: «а раптом відновлять», «раптом передумають і розпочнуть знову компенсувати». Але Уряд поставив крапку — зникла остання надія.

На Урядовому порталі kmu.gov.ua розміщена інформація про те, що постановою Кабміну від 10.04.2019 р. № 307 визнано такими, що втратили силу, постанову КМУ від 01.03.2015 р. № 105, а з нею й Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам та ФОП у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу в особливий період.

Тож роботодавці продовжують платити середній заробіток своїм працівникам, які підписали контракт, а відшкодування цих витрат вже точно не отримають.

Закінчується термін декларування доходів за 2018 рік

2 травня 2019 року (четвер) — останній день подання декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік платниками податків, які згідно з ПКУ зобов’язані її надати.

Нагадаємо, декларацію можна подати за місцем своєї податкової адреси одним з таких способів:

• особисто або уповноваженою на це особою;

• надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного терміну подання декларації;

• засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог щодо електронного документообігу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі