Теми статей
Обрати теми

Заповнюємо форму № 1ДФ: працівник-новачок та декретні військовослужбовцям

З якою ознакою доходу в розрахунку за ф. № 1ДФ відображаються суми допомоги по вагітності та пологах, виплачені жінкам-військовослужбовцям?

Умови призначення та виплати допомоги по вагітності та пологах визначаються Порядком призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. № 1751 (далі — Порядок № 1751). Покриття витрат на виплату допомоги по вагітності та пологах жінкам із числа військовослужбовців здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Відповідно до п.п. 165.1.1 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, компенсацій (включаючи суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом. Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 4*, сума допомоги по вагітності та пологах відображається у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу «128» як соціальні виплати з відповідних бюджетів.

* Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. № 4.

В якому періоді заповнюється гр. 6 «Дата прийняття на роботу» Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ, якщо працівника було прийнято на роботу у одному періоді, а дохід нараховано і виплачено у наступному?

Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ПКУ особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду.

Згідно з п. 3.7 розд. ІІІ Порядку № 4 графа 6 «Дата прийняття на роботу» заповнюється тільки на тих фізичних осіб, які приймались на роботу у звітному періоді. Враховуючи викладене вище, якщо працівника було прийнято на роботу у звітному періоді (наприклад, 31 березня), а дохід нараховано і виплачено у наступному (наприклад, 1 квітня), то дата прийняття на роботу (31 березня) не відображається при заповненні та поданні податкового розрахунку за той звітний період, в якому нараховано дохід працівнику.

За матеріалами ЗIР, категорія 103.25

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі