№16/1

Оплата праці, серпень, 2019/№ 16/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Трудова книжка — основний «трудовий» документ Трудова книжка — основний документ про трудову діяльність працівника (ст. 48 КЗпП). Щоб уникнути непорозумінь у подальшому, бажано із самого початку оформити цей «трудовий» документ грамотно і правильно. Проте і згодом розслаблятися при веденні трудової книжки не слід, оскільки законодавство містить певні вимоги до порядку внесення до неї записів. Розглянемо ці вимоги в статті.
  • Щодо практичного застосування Класифікатора професій при громадських роботах Лист від 19.04.2019 р. № 102/0/193-19
  • Як записати до трудової книжки виконання громадських робіт Громадські роботи — це особливий вид суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах (ч. 1 ст. 31 Закону про зайнятість*).
  • Приймаємо на роботу: вносимо запис до трудової книжки Незважаючи на всі розмови про скасування трудових книжок або про перехід на їх ведення в електронному вигляді, стара добра «паперова» трудова книжка, як і раніше, залишається основним документом про трудову діяльність працівника. Що потрібно знати роботодавцеві при заповненні трудової книжки працівника-новачка? Розглянемо в цій статті.
  • Змінилися особисті дані працівника: вносимо правки до трудової книжки Життя ніколи не стоїть на місці. Працівник може змінити прізвище, ім’я або по батькові. Може змінитися назва структурного підрозділу організації або найменування самої організації. Усі ці зміни мають бути відображені в трудовій книжці працівника. Про те, як правильно це зробити, поговоримо в цій статті.
  • Виправляємо неправильні записи в трудовій книжці У трудовій книжці одного зі співробітників виявлено помилку: неправильно зазначено назву посади при переведенні на іншу роботу. Як правильно виправити неправильний запис?
  • Як внести запис про стажування до трудової книжки В установі стажується студент ВНЗ. Чи потрібно вносити запис про це до його трудової книжки?
  • Нагородження та заохочення в трудовій книжці Директор районного територіального центру соціального обслуговування нагороджена медаллю «За працю і звитягу», а також Почесною грамотою місцевої райради. Чи потрібно відображати це в трудовій книжці?
  • Запис про звільнення в трудовій книжці Правильне оформлення та видача трудової книжки при звільненні є одним із головних обов’язків роботодавця. Про те, як правильно внести до трудової книжки запис про звільнення працівника, розповімо в цій статті.
  • Коли та як видають дублікат трудової книжки? Питання втрати трудових книжок було актуальним завжди. На жаль, не всі працівники відповідально ставляться до схоронності цього важливого документа. Як же бути тим, хто залишився без документального підтвердження трудового стажу? У цій статті розглянемо звичайний сценарій (коли особа втратила трудову по своїй недбалості чи неуважності), а також поговоримо про внутрішньо переміщених осіб.
  • Декретниця виходить раніше строку: як оформити, що з допомогою? Ситуація. Працівниця, яка перебувала в декреті, хоче достроково вийти на роботу. Чи потрібно їй повертати допомогу по вагітності та пологах? Чи втратить вона допомогу при народженні дитини? Як оформити достроковий вихід на роботу? Зараз усе з’ясуємо.
  • Зарплата в інвалюті: Верховний Суд не проти Який працівник не хотів би отримувати зарплату в іноземній валюті? Нестабільність гривні сприяє цьому. Але якщо прив’язати зарплату до інвалюти, чи не буде порушено законодавство? Давайте розбиратися. А допоможе нам у цьому «свіжа» постанова Верховного Суду у справі від 26.06.2019 р. № 761/21776/16-ц.
  • Ефективна комунікація в запитаннях та відповідях У цій статті зберемо найпоширеніші запитання про ефективну комунікацію і надамо на них короткі відповіді по суті. Упевнені, що це допоможе вам систематизувати ті знання, якими ви вже володієте, і, звичайно ж, здобути нові.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі