Теми статей
Обрати теми

Лікар-сумісник у КНП: чи зберігати середню зарплату за час курсів підвищення кваліфікації

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці
Коментар редакції до листа Мінсоцполітики від 18.06.2019 р. № 930/0/206-19*

* Див. статтю «Щодо гарантій медичним працівникам, які направляються для підвищення кваліфікації» цього номера.

Для працівників, які направляються на курси підвищення кваліфікації, ст. 122 КЗпП та постановою КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професіям з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695 (далі — постанова № 695) передбачені відповідні гарантії: збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи за час навчання; оплату вартості проїзду до місця навчання і назад; виплату добових за кожен день перебування в дорозі в розмірах, установлених чинним законодавством для службових відряджень; відшкодування витрат, пов’язаних з наймом житла.

Для медпрацівників, що направляються на курси підвищення кваліфікації (передатестаційний цикл), передбачена спеціальна норма. Так, за медпрацівниками державних і комунальних закладів (установ), що направляються до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки, зберігається середня зарплата за кожним місцем роботи згідно із законодавством (абз. 3 п. 2 постанови КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524, далі — постанова № 524).

Тобто незалежно від того, з якого місця роботи направляють медпрацівника на курси підвищення кваліфікації, середній заробіток зберігають і за основним місцем роботи, і за сумісництвом.

Здавалося б, питання про те, чи зберігати середню зарплату за основним місцем роботи і за сумісництвом, давно закрите. Але мінливе законодавство додає нових запитань.

Цього разу запитання виникло у зв’язку з медреформою і реорганізацією деяких медзакладів у комунальні некомерційні підприємства (далі — КНП). Річ у тому, що реформа в медичній сфері дала значну свободу медичним закладам, реорганізованим у КНП, у питаннях оплати праці своїх працівників. Після реорганізації вони не належать до бюджетних установ, хоча кошти отримують від Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

У зв’язку з проведеною реформою й виникло запитання у нашої читачки: чи зобов’язані на роботі за сумісництвом (у КНП) зберігати середню зарплату медичним працівникам, які направлені за цим місцем роботи, за час курсів підвищення кваліфікації? Відповідь фахівців Мінсоцполітики така.

Оскільки КНП не є бюджетними установами, на їх працівників не поширюються норми постанови № 524. Отже, при направленні медпрацівників КНП на курси підвищення кваліфікації слід орієнтуватися на загальні обов’язкові гарантії, передбачені ст. 122 КЗпП і постановою № 695. А саме, при направленні на курси підвищення кваліфікації медичних працівників КНП є обов’язковим збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи.

Від себе додамо. КНП мають право передбачити розширені трудові гарантії, у тому числі й при направленні медпрацівників на курси підвищення кваліфікації. Тобто узяти за основу постанову № 524, якою керуються всі бюджетні медзаклади. Тоді середню зарплату можна буде зберігати не лише за основним місцем роботи, але й за сумісництвом. Головне — передбачити такі гарантії в колдоговорі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі