Теми статей
Обрати теми

Щодо гарантій медичним працівникам, які направляються для підвищення кваліфікації

Міністерство соціальної політики України
Лист від 18.06.2019 р. № 930/0/206-19*

* Коментар до цього листа ви знайдете у «Лікар-сумісник у КНП: чи зберігати середню зарплату за час курсів підвищення кваліфікації» цього номера.

Директоратом норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України розглянуто лист щодо гарантій медичним працівникам, які направляються для підвищення кваліфікації, та в межах компетенції повідомляється.

Відповідно до статті 122 Кодексу законів про працю України за працівниками, що направляються для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва, зберігається місце роботи (посада) і їм проводяться виплати, передбачені законодавством.

Виплати, які провадяться працівникам за час підвищення кваліфікації, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 28.06.1997 р. № 695 «Про гарантії для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» (далі — постанова № 695).

Пунктом 1 постанови № 695 передбачено збереження середньої заробітної плати, оплата вартості проїзду працівника до місця навчання і назад; виплата добових за кожний день перебування в дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень за основним місцем роботи. Лише за вчителями та працівниками освіти, які направляються на курси і до інститутів вдосконалення вчителів, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи.

Збереження середньої заробітної плати за кожним місцем роботи при направленні до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, яка передбачена пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 р. № 524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», є обов’язковою гарантією лише для медичних та фармацевтичних працівників державних та комунальних закладів (установ).

Тому обов’язковою гарантією при направленні на курси підвищення кваліфікації медичних працівників комунальних некомерційних підприємств є збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи.

Одночасно повідомляємо, що листи міністерств не є нормативно-правовими актами, вони мають інформаційно-рекомендаційний характер.

Генеральний директор Директорату норм та стандартів гідної праці Ю. Кузовой

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі