Теми статей
Обрати теми

Пенсія — не вік, а стан душі: коли можна звільнити пенсіонера?

Кучерова Оксана, юрист
Чи можна за законом звільнити пенсіонера у зв’язку з досягненням ним пенсійного віку? Це питання турбує багатьох роботодавців, які бажають провести ротацію кадрів та «омолодити» свій персонал. Не дає спокійно спати це питання й багатьом працівникам, яким до пенсії залишилося «п’ять хвилин», а також тим, хто вже став особою пенсійного віку. Тож давайте розставимо всі крапки над «і» у цьому питанні.

Спочатку визначимося, про кого йтиметься.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» від 16.12.93 р. № 3721-XII (далі — Закон № 3721) громадяни похилого віку — це особи, які досягли пенсійного віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV (далі — Закон № 1058), а також особи, яким до досягнення зазначеного пенсійного віку залишилося не більш як півтора року. У свою чергу, пенсіонер — це особа, яка відповідно до Закону №1058 отримує пенсію, довічну пенсію, або члени її сім’ї, які отримують пенсію в разі смерті цієї особи у випадках, передбачених законом.

Вік — не підстава для звільнення

Конституцією України закріплений принцип рівності прав і свобод незалежно від будь-яких обставин, зокрема й віку людини.

Переходимо до профільного нормативного акта — це КЗпП. У ньому встановлена заборона дискримінації працівників за віком.

Більш детальні гарантії соціального захисту пенсіонерів передбачено Законом № 3721. Так, громадяни похилого віку мають право на працю нарівні з іншими. Ба більше, забороняється й відмова у прийнятті на роботу, а також звільнення працівника за ініціативою роботодавця з мотивів досягнення ним пенсійного віку.

І навіть, якщо роботодавець бажає піти в обхід цих норм і прописати в трудовому договорі з таким працівником умову про його звільнення у зв’язку з досягненням ним певного віку, ця схема не діятиме. Пояснюється це тим, що умови договорів про працю (контрактів, угод) з громадянами похилого віку не можуть погіршувати становище або обмежувати їх права, передбачені законодавством про працю. Такі умови є недійсними.

До речі, такої ж думки дотримується й Держпраці у Дніпропетровській області (див. офіційний сайт dp.dsp.gov.ua/news-1864.html).

Отже, КЗпП забороняє звільняти працівників саме з підстави досягнення ними пенсійного віку. Тому не радимо ризикувати роботодавцям, оскільки таке звільнення працівник зможе легко оскаржити в суді. Утім, це правило не забороняє роботодавцю звільнити такого працівника за загальними підставами, передбаченими в КЗпП (наприклад, через невідповідність працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров’я, які перешкоджають продовженню цієї роботи тощо).

Коли все ж можна легально звільнити через досягнення певного віку?

Так-так, за загальним правилом звільняти за віком працівників заборонено. Але це правило, як завжди, має свої винятки. Їх лише два.

img 1

Право працівника звільнитися у зв’язку з виходом на пенсію гарантовано ст. 38 КЗпП. Ця причина вважається трудовим законодавством настільки поважною, що роботодавець повинен звільнити працівника саме в той строк, про який він просить, а про попередження за два тижні взагалі не йдеться. Для оформлення звільнення з цієї причини достатньо перевірити факт досягнення пенсійного віку. Простіше кажучи, коли б не звільнявся за власним бажанням співробітник, який, наприклад, уже тривалий час отримує пенсію за віком, з причини виходу на пенсію, у нього є всі підстави для того, щоб не відпрацьовувати два тижні. Основний аргумент: законодавством не встановлено строків між отриманням особою права на пенсію і звільненням за власним бажанням працюючого пенсіонера.

img 2

Можливість звільнення посадових осіб органів місцевого самоврядування (далі — ОМС), які досягли граничного віку перебування на службі в ОМС, дозволено ст. 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III (далі — Закон № 2493). Згідно із ст. 18 цього Закону такий вік становить 65 років. Тобто при досягненні зазначеного віку у роботодавця є законна підстава звільнити працівника.

Про кого ж йдеться?

Взагалі до посад в ОМС віднесено: виборні посади, на які особи обираються на місцевих виборах; виборні посади, на які особи обираються або затверджуються відповідною радою; посади, на які особи призначаються сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України. Отже, особи, які працюють на зазначених посадах, є посадовими особами. Водночас дія цього Закону не поширюється на технічних працівників та обслуговуючий персонал органів місцевого самоврядування. Тобто граничний строк перебування на службі в ОМС визначений тільки для посад, на які поширюється дія норм Закону № 2493 (ср. ).

Але й тут є свій виняток. «Вікове» обмеження не поширюється на посадових осіб ОМС, які обираються на відповідні посади. До цієї категорії осіб, зокрема, належать: сільський, селищний, міський голова; староста; голова та заступник голови районної, районної у місті, обласної ради; заступник міського голови — секретар Київської міської ради, секретар сільської, селищної, міської ради тощо.

Таким чином, у разі коли особа, яка підпадає під «вікові обмеження», досягла граничного віку перебування на службі в ОМС, вона припиняє службу в органах місцевого самоврядування.

Якщо ж працівник не бажає залишати роботу, а, у свою чергу, керівництво ОМС також бажає залишити такого цінного працівника на роботі, то є один варіант. Варто зазначити, що після досягнення граничного віку перебування на службі в ОМС посадові особи місцевого самоврядування можуть бути залишені на посадах радників чи консультантів (патронатна служба) за умов:

1) якщо така посада наявна в штатному розписі;

2) на умовах строкового трудового договору;

3) за розпорядженням голови відповідної ради.

Висновки

• КЗпП забороняє звільняти працівників з підстав досягнення ними пенсійного віку.

• Звільнити працівника у зв’язку з досягненням певного віку можна, тільки якщо це передбачено у спеціальному законодавстві або за власним бажанням (вихід на пенсію).

• Роботодавець може звільнити працівника-пенсіонера тільки з підстав, передбачених в КЗпП, які є загальними для всіх працівників.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі