Теми статей
Обрати теми

Аванс & ПСП

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці
Якщо у вас є працівники, які мають право на податкову соціальну пільгу, то напевно ви стикалися з такою проблемою. Бухгалтерові відомо, що в такого працівника сума ПДФО, що утримується із зарплати за місяць, невелика, а іноді й узагалі може дорівнювати нулю. У зв’язку з цим виникає запитання: чи можна застосовувати податкову соціальну пільгу при виплаті авансу? Відповідь знайдете в статті.

ПСП до авансу не застосовуємо

На жаль, але застосовувати ПСП при розрахунку суми ПДФО з авансу не можна (навіть якщо працівник має право на застосування ПСП). Пояснимо чому.

Ви знаєте, що заробітну плату виплачують не рідше двох раз на місяць, тобто окремо за першу (аванс) і другу половини місяця (ст. 115 КЗпП і ст. 24 Закону про оплату праці). При цьому податковий агент сплачує (перераховує) ПДФО до бюджету при кожній виплаті оподатковуваного доходу (п.п. 168.1.2 ПКУ). Тобто роботодавець сплачує ПДФО окремо при виплаті авансу і заробітної плати. Детальніше про це в статтях «Аванс: строки виплати і розмір», «Сплачуємо ПДФО, ВЗ і ЄСВ при виплаті авансу» цього номера.

Що стосується ПСП, то згідно з п.п. 169.2.1 ПКУ її застосовують до нарахованого платником податків місячного доходу у вигляді заробітної плати.

Аванс — це зарплата за першу половину місяця, тобто за частину місяця.

Таким чином,

Важливо!

ПСП до частини зарплати — авансу — не застосовують.

До речі, аналогічні роз’яснення наведені ДФСУ в підкатегорії 103.08.01 ЗІР.

Тому, розраховуючи суму ПДФО з авансу, бухгалтер не повинен звертати увагу на те, користується хтось із працівників ПСП чи ні. При сплаті ПДФО з авансу — усі рівні. А ось у кінці місяця при визначенні бази оподаткування суму нарахованої зарплати за увесь місяць (!) вже необхідно зменшити на суму ПСП. Після цього визначаємо суму ПДФО.

Але не усе так просто. Часто при нарахуванні ПДФО за місяць виходить, що сума сплаченого ПДФО з авансу більша, ніж нарахована сума ПДФО загалом за місяць. Що робити в такій ситуації? Розглянемо далі.

При виплаті авансу перебір ПДФО

Під час виплати авансу суму ПДФО, яку потрібно сплатити до бюджету, визначають розрахунковим шляхом. Її сплачують загальною сумою одним платіжним дорученням. Відповідно, у бухгалтерських регістрах проводять тільки перерахування ПДФО до бюджету (однією сумою, а не за кожним працівником).

У кінці місяця при нарахуванні зарплати суму податку за кожним працівником розраховують так, як це передбачено п. 164.6 ПКУ, тобто з урахуванням ПСП (за наявності права на неї). Потім при виплаті зарплати за другу половину місяця до бюджету перераховують різницю між загальною сумою ПДФО, утриманого з місячної заробітної плати усіх працівників, і сумою ПДФО, сплаченого при виплаті авансу за усіх працівників.

У результаті ПДФО, сплачений авансом, у тому числі за працівником, який має право на ПСП, буде врахований при визначенні загальної суми ПДФО за усіма працівниками роботодавця. Він отримає на руки ту суму зарплати, яка належить йому з урахуванням застосування ПСП.

Приклад 1. В установі встановлено, що розмір авансу становить 60 % окладу (сума до виплати). Посадовий оклад працівниці — 3150 грн. Інших постійних доплат і надбавок вона не має. Крім того, працівниця користується правом на ПСП на двох дітей у розмірі 1921 грн. (960,50 грн. х 2). Граничний розмір зарплати, що надає право на таку ПСП, визначається кратно кількості дітей (2690 грн. х 2 = 5380 грн.). У червні 2019 року така працівниця відпрацювала всі робочі дні.

1. Розраховуємо розмір авансу:

3150 х 60 % = 1890 (грн.).

2. Визначаємо розмір ПДФО, який має бути перерахований під час виплати авансу:

1890 х 1,242236 х 18 % = 422,61 (грн.),

де 1,242236 — коефіцієнт для переведення «чистої» суми авансу в умовну суму доходу для розрахунку ПДФО і ВЗ.

3. Розраховуємо розмір ПДФО, що утримується з усієї заробітної плати працівниці з урахуванням ПСП:

(4173,00 - 1921) х 18 % = 405,36 (грн.),

де 4173 — зарплата працівниці за місяць з урахуванням доплати до мінімальної зарплати.

Як бачите, загальна сума ПДФО, яку потрібно сплатити за місяць, 405,36 грн. виявилася меншою за суму ПДФО, сплаченого при виплаті авансу (422,61 грн.). Різницю 17,25 грн. (405,36 - 422,61) буде враховано при сплаті загальної суми ПДФО за усіх працівників установи за другу половину червня 2019 року. Адже маловірогідно, що всі працівники користуються ПСП.

Покажемо, як це діє на прикладі.

Приклад 2. Припустимо, що в установі, про яку йдеться в прикладі 1, працює 3 працівниці (розмір окладів, так само як і зарплата за місяць, — однакові).

Одна з них користується правом на ПСП, дві інші — ні.

При виплаті авансу роботодавець повинен сплатити ПДФО в сумі 1267,83 грн. (422,61 грн. х 3).

Ця сума одним платежем спрямовується до бюджету і проводиться у бухобліку за рахунком ПДФО. Здійснюється це без розподілу «за працівниками».

Далі, під час нарахування зарплати за другу половину місяця суму утриманого ПДФО визначаємо за кожною працівницею окремо (див. таблицю нижче), але вже з урахуванням ПСП. А також визначаємо суму ПДФО до перерахування до бюджету при виплаті зарплати за другу половину місяця.

Працівники

Нарахована сума ПДФО

Перераховуємо ПДФО при виплаті зарплати

при виплаті авансу

при нарахуванні зарплати

Іванова Т. В.

422,61

751,14 (4173 х 18 %)

639,81 (1907,64 - 1267,83)

Петрова В. В.

422,61

751,14 (4173 х 18 %)

Сидорова Л. Ю. (має право на ПСП)

422,61

405,36 ((4173 - 1921) х 18 %)

Разом

1267,83

1907,64

Як бачите, при виплаті авансу ПДФО був розрахований без урахування ПСП, а при нарахуванні зарплати вона була врахована. Водночас це на утримання та сплату ПДФО не вплинуло ані загалом за роботодавцем, ані за працівницею, яка має право на ПСП.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі