№11

Оплата праці, червень, 2019/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка. Новий порядок розслідування нещасних випадків Тепер до числа осіб, які підлягають соцстрахуванню від нещасного випадку, потрапили і особи, які працюють за ЦПД.
  • Щодо виплати працівникові окладу (місячної тарифної ставки) у випадку, коли ним не відпрацьовано місячну норму праці Лист від 27.05.2019 р. № 4340/4/4.1-ДП-19
  • Працівник-«окладник» відпрацював не увесь місяць: зарплату розраховуємо пропорційно відпрацьованим дням Ура! Нарешті отримано офіційне роз’яснення Держпраці з приводу розрахунку зарплати працівника-«окладника» у разі, якщо він відпрацював не увесь місяць.
  • Аванс: строки виплати і розмір Праця людину підносить. Але ще приємніше отримувати за свою роботу винагороду. А як пестить слух звук СМСки на телефоні, коли на картку «впала» зарплата! Але щоб порадувати працівників, бухгалтерові треба попрацювати. Поговоримо сьогодні про зарплатний аванс.
  • Сплачуємо ПДФО, ВЗ і ЄСВ при виплаті авансу У попередній статті ми розповіли про розмір та строки виплати зарплати за першу половину місяця (авансу). Але на цьому робота бухгалтера не завершується. Йому треба визначити розмір обов’язкових податків та зборів із суми авансу та своєчасно перерахувати їх до бюджету. Про це ви дізнаєтеся з нашої статті.
  • Аванс & ПСП Якщо у вас є працівники, які мають право на податкову соціальну пільгу, то напевно ви стикалися з такою проблемою. Бухгалтерові відомо, що в такого працівника сума ПДФО, що утримується із зарплати за місяць, невелика, а іноді й узагалі може дорівнювати нулю. У зв’язку з цим виникає запитання: чи можна застосовувати податкову соціальну пільгу при виплаті авансу? Відповідь знайдете в статті.
  • Хвороба оn Відпустка Йдучи у відпустку, кожен прагне оздоровитися. Але, на жаль, так виходить не завжди. Замість красивої засмаги іноді до відпускників «чіпляється» недуга. Підсумок: відпустка нанівець — настрій на нулі. Що робити? Хворому відпускникові не варто засмучуватися, відпустка не «згорає». А ось перед роботодавцем стоїть складніше завдання: улагодити усі формальності з документами, фінансами, звітами і, найголовніше, не порушити права працівника. Про те, як це зробити, читайте у статті.
  • Лікарняний у відпустці: заповнюємо ЄСВ-звіт У попередньому матеріалі ми з вами розібрали усі тонкощі, що стосуються перенесення і подовження відпустки, що перервалася через хворобу. Тепер покажемо, як таке перенесення-подовження відобразити в ЄСВ-звітах.
  • Робота у вихідний день: враховуємо при розрахунку середньої зарплати У держоргані згідно з наказом керівника окремі держслужбовці залучалися до роботи 21 квітня 2019 року (неділя) тривалістю 4 години. Як компенсацію за роботу в такий день одним працівникам надавався інший день відпочинку, іншим — оплата в подвійному розмірі. Як урахувати день роботи у вихідний при розрахунку суми матеріальної допомоги до відпустки?
  • Вчитель-сумісник: розраховуємо компенсацію за невикористану відпустку при звільненні Вчителя прийнято до бюджетної організації на умовах сумісництва (прийнято на 9 годин на тиждень). Оплату йому провадять за годинною тарифною ставкою. Прийнятий він був 01.09.2018 р., а звільнено — 31.05.2019 р. За цей період вчитель відпрацював таку кількість годин: у 2018 році: вересень — 24 год, жовтень — 24 год, листопад — 24 год, грудень — 21 год, а у 2019 році: січень — 15 год, лютий — 24 год, березень — 18 год, квітень — 24 год, травень — 24 год. Як правильно розрахувати такому працівнику компенсацію за невикористану відпустку при звільненні? Чи включати травень 2019 року до розрахунку, а саме при визначенні середньоденної заробітної плати ділити нарахований у розрахунковому періоді заробіток на 265 календарних дні чи на 236 календарних дні (по квітень 2019 року включно)?
  • Кому з бюджетників індексуємо червневу зарплату З 1 січня 2019 року підвищилися посадові оклади у більшості працівників бюджетної сфери. Але підвищення відбулося не для усіх категорій працівників. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери в червні 2019 року потрібно індексувати зарплату.
  • Індексуємо зарплату за червень 2019 року На червневу індексацію впливає індекс споживчих цін за квітень 2019 року. Він склав 101,0 %. Якими у зв’язку з цим будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за червень 2019 року, дізнаєтеся зі статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в червні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі