Теми статей
Обрати теми

Подовжуємо відпустку до 6 років: в ЄСВ-звіті не відображаємо

Дзера Тетяна, начальник відділу супроводу інформаційних систем і електронних реєстрів Пенсійного фонду України
Працівниці з 11 вересня 2018 року по 11 березня 2019 року надана відпустка без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років. Підстава: медичний висновок у довідці за формою № 080-1/о. У березні жінці видали нову довідку на наступні 6 місяців (з 11 березня по 11 вересня 2019 року). Наказом відпустка продовжена ще на 6 місяців. Чи треба подавати відомості про продовження відпустки до 6 років у таблиці 5 ЄСВ-звіту?

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки відпустка без збереження заробітної плати надається в обов’язковому порядку матері або іншим особам, зазначеним у ч. 3 ст. 18 і ч. 1 ст. 19 цього Закону, у випадку якщо дитина потребує домашнього догляду, — тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною шестирічного віку.

Відпустку надають на підставі таких документів:

• заяви працівника на ім’я роботодавця (уповноваженої особи);

• довідки за формою № 080-1/о, затвердженою наказом МОЗ від 11.06.2012 р. № 430 (далі — Довідка);

• свідоцтва про народження дитини.

Довідка видається на строк не менше 6 місяців — враховуючи характер, перебіг захворювання дитини (п. 17 Інструкції із заповнення форми первинної облікової документації № 080-1/о «Довідка про потребу дитини (дитини-інваліда) у домашньому догляді», затвердженої наказом МОЗ від 11.06.2012 р. № 430).

При цьому відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років роботодавець може надавати тільки на період дії зазначеної довідки.

Відповідно після закінчення строку, на який видана довідка, особа, для того щоб надалі перебувати в такій відпустці, повинна отримати нову довідку на новий строк.

На підставі нової довідки, а також заяви матері роботодавець видає наказ на продовження відповідної відпустки.

У місяці продовження відпустки до 6 років таблицю 5 ЄСВ-звіту заповнювати не треба, оскільки вона не переривається.

Висновок

Якщо відпустка для догляду за дитиною до 6 років не переривається, то відомості про її продовження в таблиці 5 ЄСВ-звіту показувати не треба.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі