Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Про що «шепоче» Держслужба зайнятості в Держпраці

Мінсоцполітики наказом від 06.03.2019 р. № 332 внесло зміни в Порядок взаємодії Державної служби України з питань праці, виконавчих органів міських рад міст обласного значення і сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і державної служби зайнятості, затверджений наказом від 02.07.2014 р. № 437.

Зміни в основному торкнулися «кількості і якості» інформації, яку держслужба зайнятості надає органам Держпраці.

Тепер Центри зайнятості додатково повідомлятимуть Держпраці про факти виявлення одночасного отримання допомоги по безробіттю і роботи без укладення трудового договору. До списку інформації, що подається, також додані: перелік суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні і порушили порядок подання звіту про працевлаштованих ними осіб; перелік роботодавців, яким відмовлено в застосуванні праці іноземців і осіб без громадянства; переліки роботодавців, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців і осіб без громадянства — на різних посадах і високооплачуваних професіоналів.

Стипендія аспіранта: індексуйте в загальному порядку

Мінсоцполітики в листі від 11.02.2019 р. № 2874/0/2-19/51 роз’яснило особливості індексації стипендій аспірантів, ординаторів і докторантів.

Перше, на що слід звернути увагу, — індексації підлягають доходи громадян, що не мають разового характеру, у тому числі й стипендії (п. 2 Порядку № 1078). При цьому в п. 4 Порядку № 1078 передбачено: якщо аспірант навчається в аспірантурі на денній формі навчання або з відривом від виробництва, то передусім індексують стипендію. Тобто стипендію аспірантів індексують в загальному порядку. Так, у місяці підвищення стипендії ІСЦ приймають за 1 або 100 %.

Обчислення ІСЦ для проведення подальшої індексації здійснюють з місяця, наступного за місяцем підвищення стипендії (п. 5 Порядку № 1078).

Тобто «базовим» є місяць підвищення стипендії.

Крім того, особливий механізм обчислення ІСЦ для проведення індексації стипендії передбачений у п. 101 Порядку № 1078. Зокрема, у разі призначення стипендії ІСЦ розраховують з місяця призначення стипендії. А якщо аспірантові за результатами навчання була призначена іменна стипендія, то обчислення ІСЦ проводиться з місяця призначення ординарної (звичайної) академічної стипендії. Інакше кажучи, «базовий» місяць у цьому випадку не змінюється.

Таким чином, якихось відмітних особливостей при індексації стипендій аспірантам, ординаторам, докторантам немає. Їх, як і стипендії звичайних студентів, які навчаються, індексують у загальному порядку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі