№9

Оплата праці, травень, 2019/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Як розрахувати зарплату, якщо місяць відпрацьовано не повністю Лист від 15.04.2019 р. № 553/0/206-19
  • Неповний місяць у працівника-«окладника» Розрахунок зарплати — справа тонка. Зробиш неправильний крок, чекай на неприємності.
  • «Виборні» виплати у розрахунку відпускних та інших виплат Ось і закінчився квітень. Цього року він увійшов до історії — Україна обрала нового Президента. Що далі? Два тури виборів не минули без сліду. Для деяких осіб, які брали участь у їх підготовці, працювали у виборчих комісіях, — це ще й період, на який вони були звільнені від основної роботи. За ці періоди роботодавець зберігав їм середню зарплату або просто звільняв без всяких нарахувань і виплат (залежно від того, на платній або безоплатній основі вони працювали на виборах). Тепер закономірно виникає запитання: як враховуватимуться ці періоди при обчисленні середньої зарплати працівникам згідно з Порядком № 100? Давайте розбиратися.
  • Кому з бюджетників індексуємо травневу зарплату З 1 січня 2019 року підвищилися посадові оклади у більшості працівників бюджетної сфери. Але підвищення відбулося не для усіх категорій працівників. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери в травні 2019 року потрібно індексувати зарплату.
  • Помер працівник: що робити роботодавцеві Наскільки б сумною не була ця історія, погодьтеся, такі ситуації трапляються в житті. І тут для роботодавця головне — не розгубитися, а чітко розуміти, як оформити припинення трудових відносин з працівником, що помер. Як провести остаточний розрахунок? Хто має право на отримання заробітної плати працівника? Як допомогти родичам працівника, що помер? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • ПСП для сумісника На підприємстві працює зовнішній сумісник. Чи має він право на ПСП? Чи потрібні якісь довідки з його основного місця роботи?
  • Зараховуємо військову службу у «надбавочно-вислужний» стаж Надбавка за вислугу років — складова зарплати багатьох працівників бюджетної сфери. Щоб виникло на неї право або підвищився її розмір, треба «заробити» певний стаж роботи. У багатьох організаціях, установах, закладах є працівники, які призвані на строкову військову службу, проходять військову службу за контрактом. На час такої служби згідно із законодавством роботодавець зберігає за ними місце роботи, посаду і середній заробіток. Чи включається період строкової військової служби, військової служби за контрактом до стажу для виплати надбавки за вислугу років? Відповіді знайдете тут.
  • Відпустка + оздоровча допомога протягом навчального року Чи мають право на щорічну відпустку педагогічні працівники закладів позашкільної освіти протягом навчального року? Чи можна виплатити допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки протягом навчального року педагогічним працівникам закладів позашкільної освіти?
  • Виплати вчителю, який замінює класного керівника: на що він має право Як правильно встановити доплату за класне керівництво учителю, який замінює тимчасово відсутнього іншого вчителя?
  • Розрахунок середньої зарплати: супертаблиця на всі випадки життя З розрахунком середньої зарплати стикається кожен бухгалтер. Адже вона потрібна для багатьох цілей. Це: розрахунок відпускних, лікарняних, декретних, вихідної допомоги, матеріальної допомоги в розмірі середньомісячного заробітку, оплата періоду проходження курсів підвищення кваліфікації, відрядження… Перераховувати можна довго.
  • Індексуємо зарплату за травень 2019 року На травневу індексацію впливає індекс споживчих цін за березень 2019 року. Він склав 100,9 %. Якими у зв’язку з цим будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за травень 2019 року, дізнаєтеся нижче.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в травні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі